SPORTURI  »  AUTO  »  DRIFT

S-a încheiat primul Campionat Național oficial de drift » Cine sunt marii câștigători

Articol de GSP - Publicat marti, 04 octombrie 2016 20:01

Ultima etapă a primului sezon de când driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de Ministerul Tineretului și Sportului s-a desfășurat în acest week-end pe pista veche a Aeroportului Internațional Iași și a decis campionul anului 2016 atât la divizia profesioniști, cât și la debutanți, anunță Romanian Drift Community, clubul care organizează Campionatul Național.

Bulgarul Stefan Stefanov a fost cel care s-a impus în runda de la Iași, câștigând battle-ul final în fața conaționalului său Krasimir Stefanov. De altfel, și în clasamentul general, lupta s-a dat între cei doi, Stefan acumulând un total de 432 de puncte, în timp ce Krasimir a strâns 373. Bulgarul a bifat astfel două premiere pentru driftul românesc.

Este primul străin care se impune în campionat și totodată primul campion de când driftul a primit acreditare oficială și a devenit parte a Federației Române de Automobilism Sportiv.
Podiumul de la Iași a fost completat de Iulian Jumuga, cel care este și cel mai bine clasat pilot român în clasamentul general, cu 362 de puncte.

Campionul en-titre Sorin Ene (294p) a încheiat pe 4 la general, iar în Top 10 au mai încheiat Călin Ciortan (284p), Răzvan Frățianu (250p), Marius Mitrache (232p), Cătălin Trifan (209p), Miklos Laszlo (194p) și Istvan Szabo (179p).

În total, 12.000 de spectatori au asistat de-a lungul celor două zile la etapa de drift de la Aeroportul din Iași, acolo unde s-a decis și noul campion al clasei Debutanți. Cătălin Olteanu a reușit să încheie pe 3 la Iași, dar a terminat astfel pe primul loc la general, devansând-o pe tânăra Kristalina Stefanova (16 ani).

De-a lungul anului, nu mai puțin de 68 de piloți din România, Bulgaria, Ungaria, Turcia și Ucraina. S-au disputat 5 etape, fiecare într-un cadru total diferit. Prima s-a desfășurat pe circuitul de la Prejmer, a doua pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului din Capitală, a treia pe traseu montan în masivul Rarău, a patra în parcarea Maritimo Shopping Center din Constanța, iar ultima pe pista veche a Aerportului Internațional Iași.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
aandreit
aandreit  •  05 Octombrie 2016, 07:34

Felicitări participanților. Dar am o întrebare : Campionatul Național , nu trebuie să fie Național? Nu am nimic cu participanții străini și nici nu vreau să se interpreteze greșit ce vreau să spun, dar consider că dacă spui campionat Național faci un concurs și clasezi pe cei mai buni români. Mi-ar fi plăcut să aud de primul Român "care se impune în campionat și totodată primul campion de când driftul a primit acreditare" . Organizatorii ar trebui să se hotărască ce campionat fac, Național sau international? După clasament, arată mai mult a campionat internațional. Așa că , la anul poate o sa avem campionat Național, sper.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close