SPORTURI  »  AUTO  »  RALIURI

Se încing motoarele! Începe cea de-a 17-a ediție din Raliul Deltei!

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2016 20:37

Ajuns la cea de-a 17-a ediţie, Raliul Deltei (Danube Delta Rally) 2016 se prefigurează mai spectaculos ca oricând, având în vedere organizarea, aflată la cel mai înalt nivel, precum şi puterea maşinilor aliniate la start, anunţă Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) într-un comunicat.

Considerat unul dintre cele mai populare şi spectaculoase raliuri din România, Raliul Deltei 2016 se va desfăşura în perioada 9-11 iunie şi este gata să ofere pasionaţilor de automobilism sportiv alte momente memorabile, iar piloţilor şansa de a puncta pentru trei campionate: FIA Balkan Rally Trophy – etapa a IV-a şi Campionatului Național de Raliuri Dunlop și Campionatul Național de Rally 2 Dunlop 2016 – Etapa a IV-a.

Competiţia din judeţul Tulcea va alinia la start 43 de echipaje şi va debuta oficial joi seară, cu o sesiune de autografe a piloţilor programată pe Faleză (ora 19:15), urmată de parada maşinilor din concurs (ora 20:30) şi startul festiv din Piaţa Civică (ora 20:45).

Vineri, după antrenamentele oficiale (Shakedown), la ora 14:00, miile de cai putere vor intra în acţiune, iar concurenţii vor pleca spre probele speciale Teliţa 1 şi Cocoşu 1. După ce vor parcurge traseul de câte două ori şi îşi vor face reviziile la parcul service din Tulcea, echipajele se vor întoarce pe aceleaşi probe în partea a doua a zilei.

Ziua de sâmbătă se anunţă plină de suspans, ţinând cont că organizatorii au programat alte probe speciale. Dimineaţă se va pleca pe Slava Rusă 1, Babadag 1 şi Eoliene 1, iar după pauză şi service ziua va continua cu Slava Rusă 2, Babadag 2, Eoliene 2 Power Stage şi mult aşteptata Super Specială din Tulcea, care va începe de la ora 18:00.

Campionul în exerciţiu, Simone Tempestini, care a câştigat ediţia trecută a Raliului Deltei, va conduce acelaşi bolid Ford Focus R5, marcând cu această ocazie şi revenirea alături de el, din postura de copilot, a lui Marc Banca. Şi câştigătorul ediţiei 2014, Gergo Szabo, care în prezent pilotează un Citroen DS3 R5, avându-l în dreapta pe Borbely Karoly, va fi prezent la start şi cu siguranţă îi va sufla în ceafă lui Tempestini în încercarea de a-şi recupera titlul. Cu aceleaşi şanse pentru câştigarea raliului de anul acesta s-a înscris şi echipajul Dan Gârtofan/Tudor Mârza, aflat la comanda unui superb Skoda Fabia R5.

Danube Delta Rally 2016 este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA), în parteneriat cu Consiliului Judeţean Tulcea și Primăria Tulcea, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, a Direcției Silvice Tulcea şi a Primăriei Jurilovca. Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop va fi Raliul Moldovei şi e programată pentru perioada 1-2 iulie la Bacău.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează