SPORTURI  »  AUTO  »  VICTORIE

Simone Tempestini s-a impus din nou într-o cursă, la o săptămână după ce a cucerit titlul mondial

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2016 09:47

Pilotul clujean Simone Tempestini a câștigat și ultima cursă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, impunându-se în Raliul Perla Harghitei, la numai o săptămână după ce a cucerit titlul de campion mondial în WRC Junior.

A fost a șasea rundă din totalul de șapte la care Tempestini a participat în acest sezon și a și încheiat pe prima poziție. Doar la Sibiu a fost pe 3, în timp ce la Bacău nu a fost prezent. A fost pentru a doua oară consecutiv când tânărul în vârstă de 22 de ani devine campion absolut în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federație Române de Automobilism Sportiv.

Față de cursele precedente, când pilotau un Ford Fiesta R5, Simone și copilotul său Marc Banca s-au prezentat la Raliul Harghitei la bordul unui Citroen DS3. În clasamentul etapei, cei doi au fost urmați de Dan Gîrtofan/Tudor Marza (Skoda Fabia R5) și Edwin Keleti/Anton Avram (Mitsubishi Lancer Evo X). De precizat faptul că echipajul Gergo Szabo/Karoly Borbely (Mitsubishi Lancer Evo IX), care a condus ostilitățile o mare parte din concurs, a avut parte de un ghinion chiar la final, atunci când o pană de cauciuc a fost sinonimă cu ratarea locului pe podium.

Originar din Italia, Simone locuiește la Cluj-Napoca de aproximativ 8 ani, aici unde și-a început cariera pe când avea doar 14 ani. De altfel, încă de anul trecut, federația de specialitate a depus documentația către MTS pentru ca tânărul campion să obțină cetățenia română, însă forul tineretului și sportului a amânat de fiecare dată. "Eu mă simt român, iar atunci când concurez, simt că o fac pentru România", a spus pilotul după fiecare performanță internațională.

În clasamentul general, Tempestini a încheiat sezonul cu 257 de puncte, urmat de Dan Gîrtofan (207p) și Edwin Keleti (161p). Pe grupe, Raul Badiu s-a impus pe 2 Roți Motrice, Cupa Dacia și Juniori, Dan Zaharia la Dacia Debutant și Debutant, Csongor Szabo la Cupa Suzuki. Toți campionii vor fi premiați oficial în cadrul Galei Campionilor, eveniment organizat de FRAS care se va desfășura pe 26-27 noiembrie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează