SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL ITALIEI

Superrecord și pole-position pentru Hamilton la Monza, după o sesiune de calificări dominată de ploaie » Surprize imense pe locurile doi și trei

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2017 18:34

După o sesiune de calificări care a început la ora 15:00, dar s-a terminat trei ore și treizeci și șapte de minute mai târziu din cauza ploii abundente din Lombardia, Lewis Hamilton a obținut cel de-al 69-lea pole-position al carierei. 

Hamilton a devenit astfel lider în clasamentul all-time al pole-position-urilor, depășindu-l pe legendarul Michael Schumacher.

clipboard01
Cele mai multe pole-uri în F1. Sursa: BBC
clipboard02
Recordurile carierei lui Hamilton. Sursa: BBC

Britanicul de la Mercedes va fi urmat pe grilă de canadianul Lance Stroll (Williams) și de francezul Esteban Ocon (Force India).

Max Verstappen și Daniel Ricciardo, cei doi piloți de la Red Bull, vor pleca din cursă de pe ultimele locuri, în ciuda faptului că s-au clasat pe locurile doi și trei în clasament: cei doi au fost penalizați cu 25, respectiv 20 de poziții pe grilă după ce au efectuat modificări la componentele din cadrul unității de propulsie.

Aflați în fața propriilor suporteri, piloții de la Ferrari au dezamăgit: Raikkonen și Vettel au terminat calificările pe locurile opt respectiv nouă, dar vor profita de penalizările piloților de la Red Bull și vor pleca în cursă de pe locurile cinci și șase.

Ploaia abundentă a dat peste cap programul zilei de la Monza. Calificările au fost întrerupte în Q1 după un accident al lui Romain Grosjean, fiind reluate după mai bine de două ore.  

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează