SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Un suspect în furtul dosarului medical al lui Michael Schumacher s-a sinucis în închisoare!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 06 august 2014 19:52

Un bărbat suspectat de implicare în furtul dosarului medical al fostului pilot german Michael Schumacher a fost găsit spînzurat în celula sa, miercuri dimineaţă, la Zurich, a doua zi după ce a fost reţinut, conform unui comunicat al Ministerului Public.
Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, era un angajat al societăţii aeriene elveţiene Rega, care a organizat repatrierea din Franţa în Elveţia a campionului de Formula 1, informează Mediafax.

La 24 iunie, spitalul din Grenoble, unde a fost internat Michael Schumacher timp de ?ase luni, a depus plîngere pentru furt din dosarul medical al fostului pilot de Formula 1. O anchetă este în desfăşurare în Franţa, Elveţia şi Germania pentru identificarea persoanei care a furat raportul de 11 sau 12 pagini, în care se sintetizează situaţia lui Schumacher.

O persoană care s-a prezentat drept "Kagemusha" (n.r. - numele unui film al lui Akira Kurosawa) a contactat mai mulţi jurnalişti francezi, elveţieni şi germani pentru a încerca să le vîndă raportul medical al lui Schumacher în schimbul a 60.000 de franci elveţieni (aproximativ 50.000 de euro). Pentru a demonstra că se află în posesia documentului, "Kagemusha" a furnizat o parte din raportul medical.

Contactat de vînzător, cotidianul german Bild a dat publicităţii acest caz. Jurnaliştii de la Bild au anunţat-o pe reprezentanta lui Schumacher, Sabine Kehm, că au fost abordaţi de "Kagemusha"şi i-au transmis documentele primite de la acesta.

Spitalul a luat măsuri stricte pentru protejarea dosarului fostului pilot, interzicînd personalului să îl consulte prin reţeaua internă de calculatoare. Versiunea pe hîrtie a dosarului a fost înregistrată sub diverse pseudonime, între care şi "Jeremy Martin".

În iunie, conducerea spitalului din Grenoble a anunţat că în urma unui audit intern s-a stabilit că sistemul său informatic nu a fost atacat. Intrarea în camera lui Schumacher era protejată nonstop. În prima parte a perioadei de spitalizare, un jurnalist german deghizat în preot a încercat să intre în camera lui Michael Schumacher. Mai multe persoane au încercat ulterior acelaşi lucru.

La 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Pînă la 16 iunie, Schumacher s-a aflat în comă. El a fost transferat la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, unde urmează perioada de recuperare. Spitalul se află la aproximativ 40 de kilometri de locuinţă fostului pilot, de la Gland.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
the_champions
the_champions  •  06 August 2014, 19:55

Foarte bine a facut, Jiji ia exemplu !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează