SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

A început Sport Arena Streetball Tour 2017 » A fost show de zile mari pe terenurile din Politehnică!

Articol de GSP - Publicat luni, 29 mai 2017 13:25

 Mare pasionat de baschet, rapper-ul DOC s-a relaxat în week-end la primul turneu din circuitul național marca Sport Arena Streetball, care s-a desfășurat pe terenurile din Universitatea Politehnică București.

Vârsta din buletinul pe care se pare că nu l-a pierdut i-a permis înscrierea la categoria plus 35 de ani, acolo unde împreună cu alți trei prieteni a format echipa Los Lobos. Au contat mai puțin coșurile marcate sau rezultatele finale, ci distracția și atmosfera.

La turneul din week-end s-au adunat peste 500 de participanți la start, iar cei mai buni la categoriile de elită, Open masculin și Open feminin au fost sârbii de la Epic Jam, respectiv Spontaneous Team, unde au strălucit vicecampioanele europene Sonia Ursu și Andra Haas.

Radu Avramescu, de la echipa Peștele Marin, a fost cel mai bun marcator al turneului, cu 57 de puncte în cinci meciuri, iar Cosmin Barbu, de la Choco Loco, a marcat nu mai puțin de 16 aruncări din spatele semicercului, un record al turneului.

Deși a pierdut finala la Open feminin, în fața fostelor sale coechipiere din națională, Anca Șipoș a fost principala marcatoare la fete, cu 41 de puncte în cinci partide disputate. La juniori sub 18 ani, naționala  României, care se pregătește pentru Cupa Mondială care va avea loc în China la sfârșitul lunii iunie, s-a impus fără probleme, câștigând toate cele șase meciuri și ținându-și de fiecare dată adversarii sub 10 puncte marcate pe meci.

Baschetul 3x3 are șanse mari să fie inclus în programul Jocurilor Olimpice, ediția Tokyo 2020, o decizie în acest sens urmând a fi luată de Comitetul Internațional Olimpic în această vară. Sport Arena Streetball, membru în FIBA 3x3 Board, a susținut acest demers încă din anul 2013.

Programul Sport Arena Streetball Tour 2017

27 - 28 mai: Politehnica Streetball (București)
10 - 11 iunie: Palas Streetball (Iași)
17 – 18 iunie: Suceava Streetball
30 iunie – 2 iulie: Băneasa Streetball (București)
15 – 16 iulie: Timișoara Streetball
22 – 23 iulie: Constanța Streetplay Perla
5 – 6 august: Oradea Streetball
12 – 13 august: Bucharest Challenger
18 – 20 august: București Streetball
26 – 27 august: Constanța Streetplay Cazino
23 – 24 septembrie: Craiova Streetball

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează