SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET PRELIMINARII CE 2015

Au ratat turneul final! » România a fost învinsă de Letonia şi nu a fost ajutată nici de jocul rezultatelor

Articol de - Publicat joi, 28 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 28 august 2014 02:11

România a pierdut ultimul meci din grupa F cu 70-82 (37-37) în faţa Letoniei şi au aşteptat zadarnic calificarea la mîna celorlalte rezultate din serii.

La Sibiu, unde spectatorii au făcut o atmosferă senzaţională, "naţionala" s-a împiedicat aseară de Letonia. Primele două sferturi au fost echilibrate, iar la pauză tabela arăta egalitate, 37-37.

Eforturile lui Vlad Moldoveanu, Mihai Silvăşan şi ale celorlalţi tricolori au început însă să nu-şi mai arate rezultatele începînd din sfertul al treilea, cînd, după primele şase minute, România înscrisese de-abia şase puncte (43-54 în minutul 26).

După aceea, elevii lui Marcel Ţenter au început să lupte pentru a-i ajunge din urmă pe letoni. Dar aceştia au pus punct sfertului în avantaj clar - 53-64.

La mîna altora
Ultimele zece minute ale meciului dintre România şi Letonia au aparţinut fără emoţii oaspeţilor, cîştigători ai grupei F din preliminariile Campionatului European de anul viitor. În tur, la Riga, ei învinseseră şi mai clar, 88-65.

Dacă românii ar fi cîştigat aseară, lucrurile ar fi fost clare. România ar fi mers la Europene după 28 de ani de absenţă din întrecerea continentală pe ţări. Aşa, după terminarea partidei de la Sibiu, baschetbaliştii au fost nevoiţi să stea cîteva ore în aşteptare, depinzînd de rezultatele celorlalte echipe aflate tot pe locul al doilea în grupe.

Din păcate, jocul rezultatelor nu ne-a fost favorabil şi România nu va merge la Europene, în ciuda parcursului bun din grupe.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
gabryel18
gabryel18  •  28 August 2014, 16:18

acum 2-3 zile era titlu ,are in gazeta: Ne am calificat la Euroooooo! :)) aseara ziceati ca daca bate Olanda suntem calificati.....aveti niste jurnalisti gsp.....praf.....la capitolul alte sporturi....

ddenisssa
ddenisssa  •  28 August 2014, 15:11
Postat de glorie pe 28 August 2014, 12:47

Ghinion, invingi Suedia de 2 ori, echipa care a fost pe locul 16 la ultimul Euro. O puteam pune de un egal cu letonii. Ce naiba? Letonia a fost pe 11 in Europa. Bine ca s-a calificat Cehia, invingand Ungaria dar si Georgia care a fost locul 1 in grupa. Pe georgieni nu i-a interesat deplasarea. ASA CEVA, 6 echipe din 7 cu 2-2 si exact noi ultima!

Ramai la comentariile despre fotbal. Aici te faci de rusine.

torquefm
torquefm  •  28 August 2014, 14:18

fix pix....suedia a fost o echipe penibila ! Pivotul lor titular parca joacap rin liga 1 la noi. slovacia n-a jucat nimic ! In schimb daca noi nu suntem in stare sa invingem o echipa calificata deja la euro ce-o venit ca pentru un amical inseamna ca suntem PENIBILI! Un joc rusinos....n-au valoare ! Daca aveau valoare jucau prin strainatate ,asa stau si mananca bani publici la echipele primariilor ! Cu exceptia lui moldoveanu ailalti n-au nici macar unul treaba cu baschetul ! Bine ,dracu, ca nu ne-am calificat ...jucam cu serbia,spania,grecia si ne bateau de la 100+ ! Acolo sunt profesionisti in ale baschetului nu in ale berilor si paharului cu vodka...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close