SPORTURI  »  BASCHET  »  PROGRAM

De 1 iunie, secţia de baschet a clubului Steaua Bucureşti îşi arată respectul faţă de copii

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 01 iunie 2013 11:28

Steaua Baschet a lansat programul RESPECT (Resurse pentru educaţia copiilor şi a tinerilor) şi îi aşteaptă pe cei mici de ziua lor, pentru multe surprize, la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul, unde are loc turneul final al Ligii I la baschet masculin.

Episoadele pilot din programul RESPECT au avut loc in aceasta săptămână în două şcoli din sectorul 6. Baschetbaliştii de la Steaua au promovat sportul pe care îl practică, dar şi experienţa lor de sportivi profesionişti în faţa copiilor din şcolile generale 205 şi 193, în cadrul orelor de sport.

Pentru câteva ore, Ghiţă Balmuş, Isleam Şenai, Miloş Petkovic, Ionel Dodoc şi ceilalţi jucători au luat locul profesorilor sau al antrenorilor şi i-au învaţat pe micuţi tainele baschetului. Mai mult, le-au oferit acestora experienţa unică de a juca alături de baschetbalişti profesionişti, integrându-se în câteva jocuri dintre copii.

“Eram mai mic decât ei când am început baschetul. Tot de la şcoală am fost selectat şi mă bucur că pot oferi acum ceva înapoi din experienţele pe care le-am căpătat ca jucător profesionist”, a spus Ghiţă Balmuş, conducatorul de joc al echipei Steaua.

“Prin acest proiect, realizat în colaborare cu Primaria Sectorului 6, ne propunem o reorganizare a sistemului educaţional oferit sportivilor tineri. Înţelegem cât de importanta este şcoala pentru o dezvoltare coerenta a copilului şi ne propunem, prin implicarea lui în societate, o loialitate prelungită şi educată a sa”, a declarat Virgil Stănescu, preşedintele Steaua Baschet.

Copiii sunt invitaţi la sală chiar de ziua lor, pe 1 iunie, la meciul pe care Steaua Baschet îl va susţine în Final Four-ul Ligii I cu Politehnica Iaşi. Ei vor avea parte de concursuri cu premii, momente special dedicate şi multe surprize.

Programul RESPECT va fi dezvoltat în sezonul viitor în mai multe şcoli din Bucureşti.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează