SPORTURI  »  BASCHET  »  

Discuţie incredibilă despre blaturile din baschet între patronul Asesoft şi Sorin Ovidiu Vîntu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 aprilie 2011 13:07

Una dintre înregistrările discuţilor dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, publicată astăzi de Hotnews, arată şi faţa mai puţin văzută a baschetului românesc: blaturi, arbitri cumpăraţi, campionate trucate! Patronul lui Asesoft îi povesteşte lui Vîntu cum se fac jocurile în culisele baschetului de la noi. 

Sebastian Ghiţă: Am pierdut Cupa României, motiv pentru care sunt sunt (...?..).. că n-am trecut de semifinale...

Sorin Ovidiu Vîntu: Am auzit că ţi-ai liuat de-a m...i cu voleiu’...cu volei sau cu baschet?

SG: Baschet.

SOV: Gagici sau bărbaţi?

SG: Bărbaţi...

SOV: Mai eşti şi prost, finanţezi bărbaţi, du-te-n… N-ai şi tu un lot de 5 baschetbaliste sau 7, câte sunt la baschet?

SG: 12.

SOV: Câte?

SG: 12. Da’ nu, în sport nu merită decât volei, nu merită decât volei în sport.

SOV: De ce?

SG: Că  numai voleibalistele arată bine...

SOV: apăi, dragă Sebastian, abia aici poţi să spui că Vântu a ieşit din piaţă şi a intrat Ghiţă: fu.. tu, că io nu prea mai am cu ce!

(râsete)

(altă voce): Dac-ai mâncat bătaie cu tot cu arbitrii, cu aranjamente şi tot ai mâncat bătaie...

SG: Au aranjat şi-ăia de la Mediaş şi au bani mulţi, un milion trei sute bugetu’ anu’ ăsta. Bagă de 5 ani şi ei. Anu’ trecut i-am împins noi pe Timişoara, anu’ ăsta era şi rândul lor.. Mai laşi şi pe alţii, ca să câştigăm campionatul. N-am făcut-o anapoda.

CSU Asesoft Ploieşti este cel mai titrat club românesc de baschet al ultimului deceniu. Din 2002, patronul clubului este Sebastian Ghiţă.

Clubul a fost înfiinţat în 1998 şi a promovat în Divizia A (baschet) în 2002. La prima prezenţă pe prima scenă a ocupat locul 4, câştigând apoi titlul de campioană în fiecare sezon.

CSU Asesoft Ploieşti este deţinătoarea a şapte titluri de Campioană a României (2003-2010) şi a şase cupe ale României (2003-2010). În anul 2005, echipa a cîştigat şi primul trofeu internaţional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă românească, care a reuşit o astfel de performanţă.

Sebastian Ghita (32 de ani), cel care a preluat managementul Realitatea Media, este actionarul majoritar al grupului Asesoft si are o avere estimnata la 120-125 milioane de euro conform Top 300 Capital si de 36-38 milioane de euro conform Forbes 500 Miliardari. Sebastian Ghita este si patronul echipei de baschet Asesoft Ploiesti.

Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, alaturi de Ion Ilie Cezar, pentru infractiunile de santaj si amenintare, dupa ce managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, a depus plangere impotriva omului de afaceri la inceputul acestei luni.

SURSA: HOTNEWS

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
albusibiu
albusibiu  •  21 Aprilie 2011, 19:05
Postat de ariant pe 21 Aprilie 2011, 16:20

Daca voi credeti ca se poate castiga campionatul de 7 ori consecutiv cu arbitrii va inselati amarnic. Numai un nebun ar baga atatia bani cum spuneti voi in "blaturi" intrun sport din care in Romania nu iti ies bani nici cat sa platesti o firma sa curete sala dupa meci. Uneori arbitrii dau mai mult de 5% celor care sunt cei mai buni si atat. Anul acesta este fara discutie anul Mediasului in baschetul de pe la noi. Si ca suporter al Asesoftului m-as simti jignit sa castigam printrun furt intro eventuala finala cu Gaz Metan. Fortza Asesoft ... campioana pentru a 8-a oara :) !!

Ariant, dragule, tocmai ca nu se poate lua un campionat de 7 ori consecutiv DECAT cu arbitrii. La inceput diferenta de valoare a fost extrem de mare dar daca tu ai TUPEUL sa afirmi ca ce ati facut Clujului sau Sibiului, orase in care efervescenta baschetului e mult mai mare decat la voi (chiar si acum!) inseamna ca nu esti cu nimic mai diferit decat Ghita. Imi aduc aminte ca am vorbit cu Ghita, civilizat, 1 la 1 in parcarea de la sala Transilvania, dupa acel meci de pomina in care ne-au furat la Sibiu si zicea, pe un ton spasit, ca ii pare rau ca au arbitrat astfel arbitrii dar ca el nu are nicio implicare in asta. Nu-l impresurase nimeni, nu-l ameninta nimeni cu bataia. Oare?!?!

alpin
alpin  •  21 Aprilie 2011, 17:10

Ce, ati crezut ca numai campionatul de fotbal e trucat?!?

bdgeorge
bdgeorge  •  21 Aprilie 2011, 16:28

Ghita asta e cea mai mare Ja vra in viata o jo go die care a pupat fu n dul celor de la PSD cit a fost nevoie (Mircea Cozma poate sa depuna marturie) a trecut la PDL acum a bagat calculatoare lui de 2 bani in toate institutiile publice din PH numai cu sprijin politic.. are dosar si el si acum isi plateste datoria catre PDL in curand si Realitatea se va alinia celor care lauda guvernarea PDL..de fapt e un razboi politic nici vb de santaj si alte baliverne..cind se intalnesc 2 hoti e inevitabil sa nu apara asa ceva..cit despre baschet e vb despre ultimii 2 ani ca pana atunci nu a exitat decat o echipa Ploiestiul batea tot la 30-40 pc diferenta..

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close