SPORTURI  »  BASCHET  »  SMITHSONIAN INSTITUTE

Donație de 2,5 milioane de dolari făcută de LeBron James, pentru sprijinirea unei expoziții dedicate lui Muhammad Ali

LeBron James, foto: reuters
LeBron James, foto: reuters

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat vineri, 18 noiembrie 2016 13:47

LeBron James va dona 2,5 milioane de dolari pentru crearea unei expoziții dedicate lui Muhammad Ali la Smithsonian National Museum of African American History and Culture (n.r. = Muzeul Național de Istorie și Cultură al Afro-Americanilor).

Un fan înfocat al fostului mare pugilist , baschetbalistul lui Cleveland Cavaliers, a declarat că este încântat să poată susține înființarea unei încăperi dedicate idolului său, în muzeul din capitala Washington.

”Mă gândesc la el în fiecare zi. El a pus piatra de temelie pentru mine ca atlet, prin ceea ce a fost, nu doar în ring, ci și în afara acestuia”, a afirmat starul din baschetul nord-american, conform ESPN.

Deținător al inelului de campion în NBA, alături de formația din Cleveland, James, alături de fundația sa de caritate și de partenerul de afaceri Maverick Carter, va contribui cu o sumă impresionantă, de 2,5 milioane de dolari, pentru construirea expoziției ”Muhammad Ali: O forță pentru schimbare”.

LeBron se alătură astfel unei liste impresionante de personalități care au contribuit la păstrarea vie a legendei Ali.

Doi foști baschetbaliști din NBA au susținut și ei proiectul cu sume cu șase zerouri: Michael Jordan a donat cinci milioane de dolari, în timp Magic Johnson și soția sa sprijină crearea expoziției cu un milion de dolari.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close