SPORTURI  »  BASCHET  »  INCIDENT

FOTO Incident pe Otopeni: un baschetbalist turc din NBA nu e lăsat să intre în România! Comunicatul organizatorilor

foto: Guliver/GettyImages +1   FOTO
foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 mai 2017 15:12

Organizatorii unui turneu de baschet la care ar fi trebuit sa participe Enes Kanter au emis un comunicat.

  • Enes Kanter, jucător turc de baschet, de la Oklahoma Thunders, a fost oprit sâmbătă, pe aeroportul "Henri Coandă".
  • Jucătorului din NBA îi fusese anulat pașaportul de către autoritățile din Turcia. 
UPDATE 19:00

Prima reacție a jucătorului de baschet. "Sunt în România, unde autoritățile mi-au transmis că ambasada Turciei mi-a anulat pașaportul. Sunt reținut aici de câteva ore de către doi polițiști. Desigur, motivul din spatele acestei neînțelegeri sunt orientările mele politice și omul care a făcut acest lucru este președintele Turciei. E un om rău, un dictator, «Hitler al secolului nostru». Vă voi ține la curent cu ce se întâmplă în continuare", a spus Enes Kanter.

UPDATE 18:15

Iată comunicatul: "Pașaportul lui Enes Kanter nu a fost găsit valid, fiind anulat de către autoritățile din Turcia, drept pentru care nu i s-a putut acorda permisiunea de a intra pe teritoriul românesc.

Kanter s-a îmbarcat într-o cursă British cu escala la Londra şi destinația finala SUA. Kanter nu are cetățenie americană, dar are green cadrul care îi dă drept de rezidență și de muncă în America".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Enes Kanter, jucător la Oklahoma Thunders, a sosit astăzi pe aeroportul ” Otopeni” cu o cursă de Frankfurt. Conform relatărilor celor care îl așteaptau pe baschetbalist, accesul în România nu îi este permis, "pentru că Turcia i-ar fi anulat pașaportul".

El urmează să premieze copiii uneia dintre școlile pe care Fethullah Gülen le finanțează în România.

Fethullah Gülen este cel căruia președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a atribuit lovitura de stat împotriva sa.

Deși cei care îl așteaptă pe aeroport susțin că baschetbalistul Kanter ”are viza de România”, martori oculari susțin că nu e lăsat să intre în țară.

El urma să dea medaliile unei competiții sportive susținută de copiii români, care sunt majoritari, la școala turcă de la București, una dintre cele mai bune din țară ca performanțe academice.

Kanter joacă din 2011 în NBA. În primii 4 ani a fost la Utah Jazz și din 2015 s-a transferat la Oklahoma. Este al 9-lea turc care evoluează în NBA. A fost exclus din naționala Turciei pe motiv de orientări politice.

01

02

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  20 Mai 2017, 20:55
Postat de jullien_alphonse pe 20 Mai 2017, 20:54

Avem foarte multi fotbalişti in TURCIA. Ei se duc, dar TU să ai grija să nu ajungi pe acolo, că musulmanii te citesc pe faţă că eşti extrem de inteligent iar apoi te mănâncă, începând de la unghiile de la picioare in sus, ca sa ai timp să raţionezi.

asta era pentru OVIDIU3x3fac7, şefu bălţii.

jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  20 Mai 2017, 20:54

Avem foarte multi fotbalişti in TURCIA. Ei se duc, dar TU să ai grija să nu ajungi pe acolo, că musulmanii te citesc pe faţă că eşti extrem de inteligent iar apoi te mănâncă, începând de la unghiile de la picioare in sus, ca sa ai timp să raţionezi.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Mai 2017, 19:27

...de ce sa facem jocurile musulmamilor ?...noi nu ne ducem la ei in tara ...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează