SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

FOTO & VIDEO » Retrospectivă spectaculoasă Sport Arena în 2015: Baschet 3x3 oriunde, pentru oricine!

Articol de GSP - Publicat joi, 04 februarie 2016 11:24

Sport Arena a sărbătorit în 2015 al zecelea an de existență ca promoter în baschetul 3x3. A fost un deceniu în care echipa Sport Arena a continuat  să arate același respect acestei discipline și cel mai bun mod de a sărbători a fost să organizeze noi competiții de baschet 3x3, oriunde și pentru oricine.

A fost de departe cel mai aglomerat an pentru Sport Arena, cu șapte competiții organizate, care au cuprins un total de 29 de turnee și au adunat la start mai mult de 8.000 de jucători, pe două continente!

Sezonul de iarnă-primăvară a însemnat debutul Sport Arena în Emiratele Arabe Unite. Acolo, cu sprijinul companiei românești, au fost organizate și au fost incluse în FIBA 3x3 Competitions Network două competiții, Abu Dhabi 3x3 Tour și Abu Dhabi 3x3 Challenger. Ambele au reprezentat o noutate pentru UAE și au pavat drumul către ceea ce avea să reprezinte evenimentului anului, FIBA 3x3 World Tour Final, care s-a disputat în luna octombrie.  

Atât Abu Dhabi 3x3 Tour cât și Abu Dhabi 3x3 Challenger s-au dovedit a fi un success masiv, atât în ceea ce privește numărul participanților cât și al spectatorilor. Mai mult de 1.000 de jucători s-au înregistrat pentru circuitul care a avut patru turnee și o finala și peste 500 de jocuri de baschet 3x3 s-au disputat în decursul a trei luni. Sezonul s-a terminat în forță, Abu Dhabi 3x3 Challenger fiind primul eveniment sportiv găzduit vreodată de luxosul Yas Mall din Abu Dhabi.

Cele mai bune echipe din Europa și Orientul Mijlociu s-au luptat pentru a obține calificarea la FIBA 3x3 World Tour Beijing. Evenimentul a avut parte de invitați speciali precum Da Move Crew, cea mai tare trupă de freestyle din lume, dunkerii profesioniști Porter Maberry și Dimitry Kryvenko precum și flatbiker-ul Masato Ato din Japonia. La eveniment au asistat peste 3000 de spectatori în cele două zile ale competiției.

Pentru perioada de primăvara-vară, echipa Sport Arena a revenit în România, unde a dus baschetul 3x3 la toate nivelele și categoriile. Sprite Streetball Battle, competiția dedicată exclusiv liceenilor, Campionatele Universitare de 3x3 alături de deja tradiționalele Sport Arena Streetball și Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, au umplut calendarul.

Sprite Streetball Battle a fost o adevărată caravană, care s-a oprit în 12 licee bucureștene pentru runda preliminară, apoi a trecut prin Colegiul Național Sfântul Sava și Mega Mall pentru faza semifinal și s-a încheiat în Piața Universității, devenită în ultimii ani kilometrul zero al acestei discipline, locul pentru care Bucureștiul a fost numit în 2013 un “inedit Mecca al baschetului 3x3” de către celebra revistă americană Sports Illustrated.

Campionatele Universitare de 3x3, a căror fază finala a fost organizată de Sport Arena cu sprijinul Federației Sportului Școlar și Universitar și a Universității Agronomice București, a fost o nouă sărbătoare a baschetului 3x3. Echipe reprezentând peste 25 de universități din țară s-au duelat pentru a reprezenta România la Campionatele Europene Universitare, iar marile câștigătoare au fost Universitățile din Alba Iulia (feminin) și Pitești (masculin). Fetele aveau să ne ofere o bucurie și pe plan internațional, revenind de la Europenele de la Belgrad cu medaliile de argint.

Sport Arena Streetball s-a dovedit a fi din nou una dintre cele mai populare competiții din lume, cu o medie de 600 de jucători înregistrați pentru fiecare turneu. Câștigătorii Sport Arena Streetball s-au calificat la FIBA 3x3 World Tour Lausanne, dar pentru prima oară în istoria competiției mondiale, reprezentata României nu a reușit să se califice la finala mondială. Nu doar starurile din baschet au venit pe terenurile Sport Arena din Politehnica, Marius Moga fiind una dintre vedetele care au acceptat provocarea noastră de a juca baschet.

Piața Universității a fost, pentru al treilea an consecutiv, locul unde s-au reunit cei mai buni jucători de 3x3 din Europa pentru Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Mai mult, pentru prima oară în istoria competiției, printre participante s-a numărat și o echipă din afara Europei, Sao Paolo, din Brazilia, gazda următoarei ediții a Jocurilor Olimpice și o țară unde baschetul 3x3 a devenit foarte popular.

Apoi toată atenția echipei Sport Arena s-a concentrat pe finala mondială, găzduită în premieră de către Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Explorarea unor teritorii noi și încercarea de a aduce baschetul 3x3 în inimile oamenilor din Abu Dhabi au fost adevărate provocări.

Dar rezultatul a depășit orice așteptări. FIBA 3x3 World Tour Final a fost, în opinia majorității celor prezenți și mai ale a forului mondial, cel mai bun eveniment din istoria baschetului 3x3. Cooperarea dintre Abu Dhabi Sports Council, principalul susținător al turneului, UAE Basketball Association și Sport Arena, care au alcătuit Comitetul Local de Organizare, a produs un eveniment care va rămâne pentru mult timp în amintirea tuturor.  

Locul de desfăsurare, pe una dintre cele mai importante artere din Abu Dhabi, Corniche Road, numărul impresionant de spectatori, facilitățile de care aceștia au beneficiat în parcul tematic construit special pentru finală au contribuit la succesul acestui eveniment, lăudat atât de autoritățile locale cât și de FIBA.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează