SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

GALERIE FOTO Au început cu dreptul în Japonia » Echipa Bucureştiului, în sferturile de finala la FIBA 3x3 World Tour Final!

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 11 octombrie 2014 13:13

Echipa Bucureştiului s-a calificat fara infrangere in sferturile de finala la turneul final al FIBA 3x3 World Tour, circuitul mondial de baschet 3x3. Romanii sunt prezenti pentru a treia oara consecutiv in aceasta faza a competitiei, dupa performantele similare obtinute la Miami, in 2012 si Istanbul, in 2013.
Atmosfera din Xebio Arena a fost electrizanta, iar Angel Santana s-a adaptat imediat si a contribuit din plin la spectacol, atragand fanii locali de partea echipei noastre. Apoi, impreuna cu ceilalti “samurai”, Catalin Vlaicu, Bogdan Popescu si Vasile Stefan au oferit in primul meci o evolutie pe masura unei echipe care este considerata a doua favorita a turneului.  

Romanii au dominat categoric partida cu Sao Paolo (Brazilia). Defensiva excelenta si precizia in aruncari le-au permis baietilor nostri sa incheie meciul inainte de limita celor 10 minute regulamentare, dupa ce Catalin Vlaicu a punctat din spatele semicercului pentru 22-11.

Cealalta adversara din grupa, Manila (Filipine), a trecut la randul ei de Sao Paolo, astfel ca ultimul meci al grupei era decisive pentru ocuparea primului loc.

Romanii au avut destul probleme in fata unei echipe foarte rapide iar meciul a fost extrem de strans. Desprinsi la 13-11 cu 20 de secunde inainte de final, ai nostri s-au vazut egalati in ultima secunda printr-o aruncare disperata de la mare distanta a adversarilor.

Meciul a continuat in prelungiri, acolo unde echipa care marca doua puncte, castiga partida. Echipa noastra a marcat prima, prin Angel Santana, filipinezii au fortat o aruncare decisiva de la doua puncte, ratata, iar apoi Catalin Vlaicu a fost faultat si a marcat prima aruncare libera, punand capat unui meci tensionat, 15-13.

Angel Santana si Catalin Vlaicu au marcat cele mai multe puncte pentru echipa Bucurestiului, in cele doua meciuri, cate 12 fiecare in total. Bogdan Popescu a contribuit cu 11 puncte, opt in prima partida, cea cu Sao Paolo, in timp ce Vasile Stefan a marcat doua puncte, ambele in primul meci.

Team Bucharest va juca in sferturile de finala cu Team Jakarta, partida urmand sa aiba loc duminica, de la ora 07.45, ora Romaniei. In cazul unei victorii, partea de tablou ne aduce in fata invingatoarea dintre Denver si Saskatoon.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează