SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

GALERIE FOTO I Duel sârbo-român la Craiova Streetball, etapă din 3x3 Tour

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2016 15:29

Două dintre cele mai bune echipe de baschet 3x3 din Serbia, participante în sezonul trecut în FIBA 3x3 World Tour, alături de cele mai bune echipe din România, vor lua cu asalt în acest week-end terenurile instalate în piața Mihai Viteazul, la prima ediție a Craiova Streetball, a doua etapă din 3x3 Tour 2016.

Competiția, care face parte din calendarul internațional, fiind organizată sub egida Federației Internaționale de Baschet, va debuta sâmbătă dimineață, fiecare dintre cei 200 de jucători înscriși urmând a acumula puncte în clasamentul mondial, FIBA 3x3 World Ranking.

Olymp Belgrade, echipa care are in component trei jucatori clasati intre primii 35 in lume, este cap de serie numarul unu in competitia masculina dedicat seniorilor. Cel mai bine clasat jucator, Dragan Bjelica, poreclit Mr. Crossover datorită abilității cu care mânuiește mingea, ocupă locul 29 in FIBA 3x3 World Ranking si locul in 5 in Serbia.

Trupa de streetdance Freaks, Oana Radu, semifinalistă la Vocea României și majoretele de la Liceul Teoretic Tudor Arghezi vor asigura partea de entertainment la evenimentul din centrul Craiovei, acolo unde spectatorii vor avea parte și de o mulțime de concursuri cu premii.

Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionații de baschet 3x3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3x3 în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020. Baschetbaliștii români ar putea avea astfel șansa în viitor de a călca pe urmele legendelor sportului românesc și de a lupta pentru a accede în cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

3x3Superbet Tour, o competiție marca Sport Arena Streetball, a început la Ploiești, în 21-22 mai și se va desfășura și în alte orașe din țară, respectiv Craiova, București și Constanța, iar finala va avea loc între 26 și 28 august 2016, la București.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează