SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

GALERIE FOTO Sârbii au cucerit Craiova, iar Nicușor Bancu pleacă la Euro pe bicicletă

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 iunie 2016 16:23

Cu patru jucători din top 50 mondial în echipa, Olymp Belgrade a cucerit trofeul la Craiova Streetball, a doua etapă din circuitul național de baschet 3x3 Superbet Tour. Starul Dragan Bjelica, locul 32 in clasamentul mondial a strălucit pentru sârbi și a fost MVP-ul turneului.

Piața Mihai Viteazul a fost pentru două zile polul principal al baschetului 3x3 din Balcani, cu echipe din Serbia, Bulgaria și România duelându-se pentru premiile în valoare de 20.000 de lei, dar și pentru un loc în finala circuitului național 3x3 Superbet Tour, o competitie marca Sport Arena Streetball.

Olymp Belgrade a dovedit că este în acest moment una dintre cele mai valoroase echipe de 3x3 din Europa, având în spate experiența a doua sezoane de FIBA 3x3 World Tour. A doua echipă ca valoare din Serbia, după liderii mondiali de la Novi Sad, a dominat Craiova Streetball și a plecat acasă cu un cec în valoare de 1000 de euro și cu ceasurile de campion oferite de Casio G-Shock.

Sârbii au avut un singur meci dificil, în sferturile de finală, când au trecut de Știința București cu 18-16, iar în finală au trecut de We Got Game, din Ploiești, cu 22-14.

Peste 2000 de oameni au fost prezenți în Piața Mihai Viteazul de-a lungul celor două zile de turneu și chiar dacă nu au fost înscriși în competiție, au putut participa la numeroase concursuri cu premii care au fost dedicate spectatorilor.

Momentele de entertainment au fost asigurate de trupa de dans Freaks și majoerele de la Liceul Teoretic Tudor Arghezi din Craiova.

Invitatul special al turneului a fost starul echipei Universitatea Craiova, Nicușor Bancu, care a primit o bicicletă din partea Pegas, partenerul competiției. “Cred că primul drum o să-l fac până în Franța, să văd România la Euro”, a glumit fotbalistul oltenilor.

3x3Superbet Tour, o competiție marca Sport Arena Streetball, a început la Ploiești, în 21-22 mai și va continua la București și la Constanța în luna iulie, în timp ce finala va avea loc între 26 și 28 august 2016, la București.

Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionații de baschet 3x3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3x3 în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020. Baschetbaliștii români ar putea avea astfel șansa în viitor de a călca pe urmele legendelor sportului românesc și de a lupta pentru a accede în cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează