SPORTURI  »  BASCHET  »  GEST UMANITAR

Gest special pentru un tînăr aflat în scaun cu rotile la pauza meciului dintre Steaua CSM şi BC Timişoara

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 29 septembrie 2013 14:55

Sîmbătă seara, Steaua CSM a câştigat în deplasare cu BC Timisoara, scor 84-80, în manşa secundă a primului tur din Cupa României la baschet, însă rezultatul nu a fost suficient pentru calificarea militarilor, întrucât bănăţenii s-au impus la Bucuresti la nouă puncte distanţă.

Partida dintre BC Timişoara şi Steaua CSM a avut la pauză un moment special, dedicat unui tânăr suporter bănăţean, Heinrich Andrei Gerber (24 de ani) care, deşi se deplasează într-un fotoliu rulant, nu lipseşte la niciun meci al echipei sale favorite.  După ce echipa din Timişoara a scos la licitaţie echipamentul lui Zlatko Jovanovic, urmând ca suma adunată să-i fie acordata lui Andrei, Steaua s-a alăturat acestui gest umanitar. Preşedintele şi jucătorul roş-albaştrilor, Virgil Stănescu, i-a oferit tânărului suporter o minge de baschet cu autografele jucătorilor stelişti, precum şi suma de 1000 de lei, din partea echipei militare.

Deşi se deplasează într-un fotoliu rulant, Andrei nu lipseşte de la meciurile de baschet şi fotbal, dacă vremea îi permite să vină. Depinde de mama lui, care-l duce la sală şi de capriciile vremii. Un nerv important, care controlează mişcările, i-a fost afectat la naştere. Un medic neurolog i-a recomandat, în urmă cu câteva luni, să încerce un tratament cu toxină botulinică pentru relaxarea musculaturii, însă el şi mama sa nu au posibilitatea financiară de a urma un program ce presupune plata a circa 1.000 de lei pe lună, vreme de mai multe luni.

Cei care vor să-l ajute pe Andrei pot face, de asemenea, o donaţie în contul RO77BACX0000000534360000, al cărui titular este chiar Gerber Andrei-Heinrich.

"Rivalitatea din teren nu conteaza în astfel de situaţii. Am încercat să-i aducem o mică bucurie unui mare fan al baschetului şi sperăm că va reuşi să urmeze tratamentul de care are nevoie”
Virgil Stănescu, căpitanul-jucător al echipei de baschet Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
tigri
tigri  •  29 Septembrie 2013, 16:22

"Virgil Stănescu, căpitanul-jucător al echipei de baschet Steaua" Exista capitan-nejucator? Voi cititi macar odata articolele inainte de a le posta? Voi ganditi cand scrieti? Voi citit comentariile noastre sau va intereseaza doar click-urile si timpul petrecut pe site? Nesimtitilor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează