SPORTURI  »  BASCHET  »  DINAMO

"Haimana, ofițer făcut la apelul bocancilor" » Scrisoare deschisă împotriva conducerii lui Dinamo: "Am primit limbaj suburban, aroganță, amenințări!"

Articol de - Publicat vineri, 02 martie 2018 09:25

Părinții juniorilor de la echipa de baschet U13 a ”câinilor”, campioană națională, au formulat o scrisoare deschisă în care-l atacă virulent pe vicepreședintele CS Dinamo, Marian Ștefan!

Aflat în conducerea CS Dinamo din februarie 2013, când a preluat postul de vicepreședinte și șef al sporturilor de echipă, Marian Ștefan a fost implicat de-a lungul anilor în numeroase momente tensionate, cauzate de stilul său coleric: renegat de fani, contre aspre cu jurnaliștii, contestat din interiorul clubului.

Cel mai nou episod la adresa lui Ștefan vine dinspre echipa de baschet juniori a "câinilor". Puștii U13 au ieșit campioni naționali vara trecută, iar părinții copiilor, circa 20 de persoane, se află în război deschis cu oficialul dinamovist, pe care, într-o scrisoare deschisă, îl intitulează "cancerul clubului"!

"Haimana, ofițer făcut la apelul bocancilor"

E vorba despre o misivă trimisă inițial fostei președinte Liliana Gafencu, înlăturată intempestiv din fruntea grupării la începutul lui februarie, precum și către Ministerul de Interne. Cum lucrurile au rămas nemișcate de luni de zile, părinții au decis să iasă în public cu mesajul, explicând în scrisoare că "în viața asta toate au o limită, iar răbdarea noastră a ajuns la capăt de linie".

Iată principalele pasaje, cu mențiunea că textul integral al scrisorii poate fi găsit MAI JOS:

  • "Marian Ștefan nu a făcut decât să îngroape voit acest club prin modul lui inept de a conduce"
  • "A fost făcut ofițer la apelul bocancilor și cu comportament de haimana"
  • "Știţi ce a făcut acest individ pentru aceşti copii campioni? NIMIC! Echipamentele pentru campionatul naţional le avem din «bunăvoinţa» a doi părinţi, iar cele de municipal sunt cumpărate din banii noştri, inclusiv ciorapii cu însemnele clubului nostru drag sunt făcuţi tot din banii noştri, cantonamentele sunt plătite din banii noştri (inclusiv cele externe), cu excepţia cantonamentelor oferite de CSS6, prin grija Ministerului Învăţământului"
  • "Drept recunoştință pentru uluitoarea performanţă a copiilor şi a domnului antrenor, acest individ a vrut să-l dea afară anul trecut pe domnul antrenor DAVID VICTOR. Acesta a fost cadoul acestui individ. Un OM care este în acest club din anul 1973. Un munte de performanţă. Un om pentru care acest club înseamnă şi mamă, şi tată".
  • "De ce nu îl interesează juniorii clubului, nu numai de la secția de baschet? Răspunsul îl veţi găsi când veţi privi salariile jucătorilor aduşi de prin gările din Serbia, plătiţi cu bani grei"
  • "La vizita făcută acestui individ am fost întâmpinaţi cu un limbaj suburban, aroganţă, ameninţări şi intimidări"
  • "Contracte semnate cu doi ani înainte se aflau în sertarul domnului vicepreşedinte de doi ani. Nesemnate, fără număr de înregistrare, fără nimic. (...) Ne întrebăm: copiii noştri ce calitate au avut în tot acest timp? În ce bază s-au cheltuit banii pentru deplasarea copiilor, mâncare, cazare, dacă acele contracte erau NEÎNREGISTRATE şi NESEMNATE?"
  • "Este inadmisibil ca acest agramat să aibă ca atribuţii sporturile de echipă ale clubului. Este inadmisibil să lăsăm istoria acestui club să fie terfelită de acest individ. Cum puteţi permite aşa ceva?"
  • "Cum puteţi menţine pe această funcţie un individ care este suspendat pe viaţă de Federaţia Română de Volei, nu a avut voie să asiste la meciurile de volei timp de doi ani, un individ din pricina căruia clubul a fost amendat cu 3.000 de euro, un individ care a amenințat că îşi va da pantalonii jos în fața ziariștilor, a arătat semne obscene în timpul meciurilor"
  • "Ce ar trebui să facem să nu ne mai chinuiţi cu acest CANCER al clubului Dinamo? E nevoie să ne înscriem în audienţă la doamna ministru Carmen Dan? O vom face! E nevoie să ieşim în stradă şi să facem miting? Îl vom face!". 

Ștefan: "I-am felicitat, i-am premiat"

Prin departamentul de presă al CS Dinamo, Marian Ștefan a trimis un punct de vedere, iar principalele idei sunt următoarele: "Mă surprinde tonul acestei scrisori deschise, dar trăim într-o societate liberă, în care fiecare spune ce dorește.

Clubul Sportiv Dinamo a înconjurat cu toată atenția echipele de juniori și copii de la baschet, așa cum procedează cu toate grupele de la celelalte secții. Dinamo le-a asigurat calendarul competițional, dar și serviciile unui antrenor valoros.

Niciodată nu s-a pus problema demiterii antrenorului David Victor. Echipa de baschet Under 13 a câștigat titlul național în sezonul 2016-2017 și am fost să-i felicit pe copii, de față cu toți părinții. Ulterior, clubul i-a premiat conform normelor financiare în vigoare, iar pe raport se află și semnătura mea". 

8.000 de leie salariul lui Marian Ștefan la CS Dinamo

Scrisoare deschisă completă CS Dinamo

"Doamnă Preşedinte,
Reprezentăm comitetul de părinţi de la grupele de copii şi juniori, secţia de baschet a clubului Dinamo. Ne-am hotărât să vă scriem deoarece suntem consternaţi şi indignaţi de acest individ cu nume şi prenume de Marian Ştefan, care nu a făcut decât să îngroape voit acest club prin modul lui inept de a conduce, de a manageria.
De la bun început, vreau să vă aducem la cunoştinţă că suntem părinţi de copii CAMPIONI! DA, DOAMNĂ PREŞEDINTE! CAMPIONI! Aveţi idee prin ce au trecut aceşti copii, prin câte a
trecut domnul antrenor, câte a avut de suportat, câte piedici, câte umilinţe, pentru a ajunge campioni? Nu! Nu ştiţi! Şi nici măcar nu vă imaginaţi. Tocmai de aceea ne-am hotărât să vă
relatăm tot ceea ce ne-a făcut acest individ, făcut ofiţer la apelul bocancilor şi cu comportament de haimana.
Poate sună dur, doamnă preşedinte, poate vi se pare că avem un limbaj necuviincios, însă în
viaţa asta toate au o limită. Iar răbdarea noastră, mai ales cea de părinţi, a ajuns la capăt de linie.
Suntem părinţi de copii campioni. Da! Şi ştiţi ce a făcut acest individ pentru aceşti copii? NIMIC! Şi când spunem NIMIC, NIMIC înseamnă. Echipamentele pentru campionatul naţional
le avem din "bunăvoinţa" a doi părinţi, iar cele de municipal sunt cumpărate din banii noştri, inclusiv ciorapii cu însemnele clubului nostru drag sunt făcuţi tot din banii noştri, cantonamentele sunt plătite din banii noştri (inclusiv cele externe), cu excepţia cantonamentelor oferite de CSS6, prin grija Ministerului Învăţământului.
Iar drept recunoştinţă pentru uluitoarea performanţă a copiilor şi a domnului antrenor, acest individ a vrut să-l dea afară anul trecut pe domnul antrenor DAVID VICTOR. Acesta a fost cadoul acestui individ. Un OM care este în acest club din anul 1973. Un munte de performanţă. Un om care şi-a trăit viaţa în acest club. Un om pentru care acest club înseamnă şi mamă, şi tată. Un om cu nişte performanţe care cu greu vor fi egalate la un sport de echipă. Pe acest om a vrut să-l dea afară acest individ. Şi asta mai ales după ce obţinuse şi medalia de campion în anul 2017.
Văzând că această mizerie prinde contur, în vara anului trecut doi părinţi din cadrul comitetului nostru s-au dus să ceară lămuriri în ceea ce priveşte acest aspect şi, mai ales, să-i transmită acestui individ cu rang de vicepreşedinte că dacă domnul antrenor pleacă, toţi copiii îl vor urma oriunde s-ar duce şi dânsul.
De ce? Pentru că domnul antrenor nu este samsar, precum acest individ. Domnul antrenor creşte copii, creşte produse pentru clubul Dinamo. Iar acest individ nu a făcut altceva decât să-i dea afară pe aceşti copii şi să aducă în schimbul lor jucători de la marele club patronat de domnul Puicu, în speţă Slam Baschet. Interesant este că acei jucători aduşi de la Slam nu mai joacă nicăieri, în schimb jucătorii noştri joacă la alte echipe. De aceea, ne întrebăm care este logica acestui individ?
Sau mai bine spus, acest individ gândeşte vreodată? Nu copiii sunt viitorul clubului? De ce nu îl interesează juniorii clubului Dinamo? Şi aici mă refer la juniorii tuturor secţiilor din cadrul clubului, nu numai de la secţia de baschet.
Răspunsul la această întrebare, doamnă preşedinte, îl veţi găsi când veţi privi salariile jucătorilor aduşi de prin gările din Serbia, plătiţi cu bani grei. Nu, domnul David Victor nu este samsar! Ci antrenor!! Un munte de antrenor am putea spune.
Revenind la vizita făcută acestui individ cu rang de vicepreşedinte, am fost întâmpinaţi cu un limbaj suburban, aroganţă, ameninţări şi intimidări. Vă facem cunoscut că noi am avut ca dialect LIMBA ROMÂNĂ, poate de aceea a fost greu de înțeles pentru dânsul. Totuşi, s-a speriat şi, văzând că noi nu glumim, ne-a spus că trebuie să semnăm nişte contracte. Ideea este că noi semnaserăm, în calitate de părinţi, cu doi ani înainte contractele copiilor noştri. Şi atunci am avut surpriza să constatăm că acele contracte, semnate cu doi ani înainte, se aflau în sertarul domnului vicepreşedinte de doi ani! Nesemnate, fără număr de înregistrare, fără nimic. Dacă aveţi dubii în privinţa acestui aspect, îl puteţi întreba direct, sau NOI, PĂRINŢII, vă stăm la dispoziţie.
Pe cale de consecinţă, acești copii au fost în această perioadă, şi vă rog să ne scuzaţi expresia, fiii ploii. Şi, lăsând la o parte acest aspect, ne întrebăm: copiii noştri ce calitate au avut în tot acest timp? Cum s-au cheltuit sau, mai bine spus, în ce bază s-au cheltuit banii pentru deplasarea copiilor, pentru mâncare, pentru cazare dacă acele contracte, în tot acest timp, erau NEÎNREGISTRATE şi NESEMNATE?
Este inadmisibil ca acest agramat să aibă ca atribuţii sporturile de echipă ale clubului! Este inadmisibil să lăsăm istoria acestui club să fie terfelită de acest individ! Cum puteţi permite aşa ceva? Cum pot marii sportivi să asiste şi să permită acestui om să batjocorească munca lor de o viaţă? Chiar nu se trezeşte nimeni, chiar nu mai există demnitate, onoare şi, mai ales, iubire faţă de aceste culori minunate?
ROG MARII SPORTIVI, DINAMOVIŞTII DE O VIAŢĂ, CARE AU LUPTAT PENTRU ACEST CLUB, SĂ SE TREZEASCĂ PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU. De aceea vă întrebăm, doamnă preşedinte:
1. Ce performanţe a avut acest "manager" la nivelul echipelor de seniori de când este în clubul Dinamo?
2. Ce performanţe a avut acest individ care era şef de galerie la Rapid pentru a fi "uns" cu o asemenea funcţie?
3. Ce a făcut acest individ în această viaţă pentru acest club?
4. Cum puteţi menţine pe această funcţie un individ care este suspendat pe viaţă de Federaţia Română de Volei, un individ care nu a avut voie să asiste la meciurile de volei timp de doi ani, un individ din pricina căruia clubul a fost amendat cu 3.000 de euro, un individ care a amenințat că îşi va da pantalonii jos în fața ziariștilor, a arătat semne obscene în timpul meciurilor? Iar dacă nu ştiţi despre aceste lucruri este de ajuns doar să daţi un search pe Google cu numele lui.
5. Cum puteţi menţine în funcţie acest agramat cu grade pe umăr, care face de râs nu doar clubul Dinamo şi Ministerul de Interne, ci şi societatea românească, mai ales cea sportivă?
6. Cât mai trebuie să sufere juniorii acestui club? Cât timp se vor mai simţi orfani?
7. Ce ar trebui să facem să nu ne mai chinuiţi cu acest CANCER al clubului Dinamo? E nevoie să ne înscriem în audienţă la doamna ministru Carmen Dan? O vom face! E nevoie să ieşim în stradă şi să facem miting? Îl vom face! Tot ceea ce vă rugăm este să ne scăpaţi de acest cancer şi să îl destituiţi. Veţi vedea că, făcând acest lucru, RENUMELE CLUBULUI DINAMO va prinde din nou contur.
Vă aducem la cunoștinţă că acest conţinut al scrisorii a fost trimis şi pe adresele de mail [email protected] şi [email protected], pentru informarea factorilor de decizie din Ministerul Afacerilor Interne, for decizional al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.
În încheiere, am vrea să vă mulţumim şi să vă asigurăm de toată recunoștinţa noastră pentru gestul minunat făcut de dumneavoastră cu ocazia Crăciunului. Faptul că aţi chemat copiii de Moş Crăciun pentru a le împărţi cadouri pentru ei a însemnat enorm. Iar însemnătatea acelui gest minunat nu a fost cadoul, CI RECUNOŞTINŢA. Atunci s-au simţit sportivi, s-au simţit dinamovişti, atunci au simţit că performanţa lor şi a domnului antrenor este apreciată.
Pentru a vă divulga un secret, vă spunem şi totodată vă asigurăm că este pentru prima oară când cineva din clubul Dinamo ne bagă în seamă.
Comitetul de părinţi vă salută, cu respect.
HAI DINAMO!!!!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
1661261537422411
Mecanicacd Srl  •  02 Martie 2018, 18:38

marian stefan ,*** *** denu mai putem dati-l afara din club ,URGENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1705585936166957
Simion Mihai Angelo  •  02 Martie 2018, 15:30

Ministrul Carmen Dan, la propunerea celor doi vice, a dat-o afara pe Gafencu si a pastrat "ofiterul haimana" la conducerea clubului...

541098436261802
Michael Calassum-Nicovum  •  02 Martie 2018, 15:07

Cu toate că a sponsorizat direct echipa de volei fete Dinamo, fiind team manager, nu a reuşit să obțină niciun rezultat notabil până in ziua de azi. 0 campionate național.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează