SPORTURI  »  BASCHET  »  FRB

Naționala de Baschet se întărește înainte de FIBA EuroBasket » Federația a adus un consultant din NBA

Scott Simpson, în stânga // FOTO: FRB.ro
Scott Simpson, în stânga // FOTO: FRB.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 13 iunie 2017 15:13

Echipa României va participa peste 3 luni la FIBA EuroBasket și a decis să își întărească staff-ul.

La recomandarea vicepreședintelui FRB, Ghiță Mureșan, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Marcel Tenter va fi ajutat de Scott Simpson, care va fi consultat în strategie și analiză,

Americanul de 36 de ani face parte din 2014 din staff-ul celor New York Knicks din NBA, ocupând funcția de "Advance Scout".

Acesta a mai fost timp de 5 sezoane la o altă echipă din NBA, Oklahoma City Thunder, fiind. Aici, coordonator video și scouter. A lucrat la Thunder in 2012, câștigând Conferința de Vest din NBA și a mai lucrat la Houston Rockets.

"Sunt onorat și încântat să mă alătur echipei naționale de baschet masculin a României pentru FIBA EuroBasket 2017. Voi lucra intens cu jucătorii și îl voi asista pe antrenorul Tenter în ideea de a-i pregăti pe acești sportivi pentru a reprezenta cu succes România în duelurile dificile cu toți acești adversari puternici pe care îi avem în Grupa C"Scott Simpson, potrivit site-ului Federației de Baschet

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează