SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

NBA se mută în Europa » Tony Parker va juca în Franţa, Kobe Bryant la Bologna, fraţii Gasol la Barcelona

Marc (stînga) şi Pau Gasol se vor antrena cu Regal Barcelona în următoarele săptămîni
Marc (stînga) şi Pau Gasol se vor antrena cu Regal Barcelona în următoarele săptămîni

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2011 12:40

După ce Liga Profesionistă Nord-Americană de baschet a anulat toate meciurile din presezon, jucătorii marilor echipe au început să-şi caute angajamente pe Vechiul Continent. Mai mult, oficialii NBA anunţă că este foarte posibil să fie anulate şi primele săptămâni din sezonul regulat, după ce negocierile între proprietarii echipelor şi sindicatul jucătorilor au eşuat, astfel că vacanţa baschetbaliştilor în Europa s-ar putea prelungi.

La începutul lunii, Kobe Bryant, unul din cei mai buni jucători de baschet din NBA,  a dat echipa din Los Angeles pentru a se reîntoarce la Bologna, pentru a semna cu Virtus un contract pe o perioadă de 40 de zile şi care valorează nu mai puţin de 2,7 milioane de euro.

Acum, conducătorul de joc al naţionalei Franţei şi al echipei San Antonio Spurs, Tony Parker, a confirmat că va juca la formaţia Asvel Villeurbanne, din prima ligă franceză, pe perioada grevei din NBA.  Acesta va juca în Hexagon pentru numai 1.500 de euro lunar şi îşi va plăti asigurarea din buzunarul propriu.

"Am decis să joc pentru Asvel. Este o alegere logică pentru mine să joc în Franţa, să vin să-mi ajut clubul", a declarat pentru cotidianul L'Equipe Tony Parker, care este director de operaţiuni în cadrul acestei grupări franceze.

De asemenea, spaniolii Pau şi Marc Gasol, se vor întoarce în Peninsulă şi se vor antrena cu Barcelona Regal. Clubul catalan reprezintă prima lor opţiune dacă nu se rezolvă problema din liga profesionistă nord-americană de baschet. Marc, pivot la Memphis Grizzlies, era aşteptat la antrenament marţi seară, iar Pau, inter la Los Angeles Lakers, îşi revine după accidentarea de la Euro şi va veni la echipă abia mîine seară.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
xstream
xstream  •  05 Octombrie 2011, 15:49

FRATII gasol sa vina la barca

vanpersie_gunner4ever
vanpersie_gunner4ever  •  05 Octombrie 2011, 13:17

kobe nu a confirmat acest lucur..asa ca nu se stie inca daca va juca in italia

Vezi toate comentariile (2)
Comentează