SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Record fantastic bătut de LeBron James! A devenit cel mai tânăr jucător care marchează 27.000 de puncte

LeBron James, foto: reuters
LeBron James, foto: reuters

Articol de Tudor GecuiJURNALISPORT - Publicat sambata, 12 noiembrie 2016 20:04

La 31 de ani, LeBron James continuă să scrie istorie în NBA. Extrema celor de la Cleveland Cavaliers, a reușit vineri seară să doboare un record, care înainte i-a aparținut lui Kobe Bryant.

În meciul împotriva celor de la Washington Wizards, James avea nevoie de șapte puncte pentru a deveni cel mai tânăr jucător profesionist de baschet, care marchează 27.000 de puncte în liga americană profesionistă de baschet. Acesta a reușit 11 puncte încă din primul sfert.

În vârstă de 31 de ani și 317 zile, LeBron i-a depășit astfel recordul lui Kobe Bryant, care reușea aceeași performanță la vârsta de 32 de ani și 160 de zile.

"Regele" a avut o săpămână încărcată, în care l-a vizitat pe președintele Barrack Obama la Casa Albă, i-a făcut cadou propriul jerseu de la Cleveland și și-a făcut selfie-uri cu prima doamnă, Michelle Obama.

LeBron James se mai poate lăuda și cu recordul de 2000 de puncte, 500 de recuperări și 500 de assist-uri într-un singur sezon, în cel puțin șapte sezoane, dar și ca fiind primul jucător în ceea ce privește "triple-doubles" cu cel puțin 30 de puncte într-o finală NBA.

Un triple-double este performanța de a reuși cel puțin 10 în trei din următoarele cinci categorii: puncte, recuperări, assist-uri, steal-uri sau aruncări blocate într-un singur meci.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează