SPORTURI  »  BASCHET  »  CSU ASESOFT PLOIEŞTI

Şoc în baschetul românesc! Asesoft a anunţat primăria că se retrage!

Articol de - Publicat joi, 26 februarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 26 februarie 2015 10:53

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a informat ieri Consiliul Local Ploieşti şi CSU că nu va mai finanţa echipa de baschet


Sebastian Ghiţă a luat ieri decizia de a nu mai finanţa echipa sa de suflet, CSU Asesoft Ploieşti. După 16 ani în care a investit în baschetul ploieştean aproape un milion de euro pentru fiecare sezon competiţional, politicianul şi omul de afaceri trece acum printr-o perioadă mai dificilă.

În numai o săptămînă, atît deputatul PSD, cît şi fratele său au fost acuzaţi de către DNA de fapte de corupţie, asupra ambilor fiind declanşată procudura de urmărire penală.

"Am anunţat Consiliul Local şi clubul CSU Ploieşti că mă retrag din sport", a declarat ieri pentru Gazetă Sebastian Ghiţă.

Pentru acesta, echipa de baschet din Ploieşti este una din marile sale iubiri, dar şi realizări. În 2002, după doar patru ani de la înfiinţare, CSU Asesoft Ploieşti a promovat în prima divizie a baschetului masculin, iar doi ani mai tîrziu, în 2004, după campanii de achiziţii importante, a şi cîştigat titlul de campioană, pe care nu l-a mai cedat de atunci decît o singură dată, în sezonul 2010-2011, cînd a pierdut trofeul în favoarea celor de "U" Mobitelco Cluj.

În total, CSU Asesoft Ploieşti este deţinătoarea a zece titluri de campioană naţională, a şase Cupe ale României (2003-2009), iar în 2005 a cîştigat şi primul trofeu internaţional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă din România care a reuşit o astfel de performanţă.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
andrei.f
andrei.f  •  07 Aprilie 2015, 17:20

Se cam termină cu banii furaţi şi băgaţi din sportul românesc !

brancusi
brancusi  •  26 Februarie 2015, 23:11
Postat de misucfr pe 26 Februarie 2015, 15:13

CraiOlgta pe cand urmeaza ???

Dupa Harpi.

cainelup
cainelup  •  26 Februarie 2015, 16:03

Lasa ca va faceti voi echipa Avantul Jilava imediat.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close