SPORTURI  »  BASCHET  »  IMN NAȚIONAL

VIDEO Fanii baschetului nu respectă decizia MTS » Imnul României a fost cîntat la un meci de campionat. Lipă, contestată printr-un mesaj dur

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 ianuarie 2016 12:53

Publicul prezent miercuri la meciul de baschet dintre CSM Tîrgoviște și U Cluj (64-55) a refuzat să se supună noii prevederi MTS, care spunea că la meciurile din campionatul național intonarea imnului este interzisă.

Înainte de startul partidei, imnul României a fost intonat de o fanfară. În plus, publicul din sală s-a ridicat în picioare și a cîntat imnul, potrivit Agerpres.

 

În plus, fanii prezenți la meci au afișat un banner la adresa Elisabetei Lipă, ministrul Tineretului și Sportului.

 012719192085423195

FOTO: Agerpres

"Imnul național se aude în toată țara/ Deși e interzis de Lipă trădătoarea" mesajul publicului prezent la meciul CSM Tîrgoviște - U Cluj

În urmă cu două săptămîni, Elisabeta Lipă a trimis o adresă federațiilor prin care le cere să respecte legislația, care ar interzice intonarea imnului național înaintea competițiilor sportive interne.

În adresa primită de federații, MTS le transmite că ”nerespectarea dispozițiilor din Hotărîrea Guvernului nr. 1157 din 21.11.2001 constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.500-5.000 lei”. 

”Imnul național al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentată România;

Imnul național al altor state se intonează numai cu priejul vizitelor, festivităților și ceremoniilor oficiale cu caracter internațional, împreună cu imnul național al României, înaintea acestuia”
Hotărîrea Guvernului nr. 1157

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
427951077389201
Mihai Tanase  •  30 Ianuarie 2016, 05:51

Tradatoare e mult spus , dar incompetenta , da .Trebuia demisa imediat dupa ce a luat acea pozitie neavenita in problema Imnului National .Gradele castigate la apelul de seara nu-ti dau si inteligenta necesara pentru a conduce un club , o federatie si un minister .Cam pre mult pentru inteligenta si capacitatile lui Lipa .

baruch
baruch  •  29 Ianuarie 2016, 17:09

pai sa trimita pe capul lor noua Securitate, adica DNA... ceea ce bastarzii astia niciodata nu si-au dat seama, e potentialul exploziv al unui imn care ane-a eliberat de turci, a facut Romania Mare, si l-a dat jos pe ceausescu. trebuie sa fii complet nebun si total antinational ca sa blochezi ceva ce ridica parul de pe maini oricarui roman, asa cum la marsellaise il face sa fiarba pe orice francez. dar, ma rog...intre guvernul lui ciolanos asta si romani nu exista absolut nicio legatura...

comabi
comabi  •  29 Ianuarie 2016, 16:08

Ce-mi plac comentariile unora dintre voi :)))). Doar despre fotbal, indiferent de natura articolului. Este baschet, facem legatura cu insolventa lui Dinamo. Este tenis, ce, mingea nu-i rotunda precum in fotbal? Si da-i comentarii despre fotbal (cu injuraturile si provocarile de rigoare). Atletism... inca sunt terenuri de fotbal care au piste de atletism in jurul lor. Ohooo... pe vremuri, ce derby-uri erau intre Steaua si Dinamo, nu ca acum :))). Cat despre imn... daca publicul tine neaparat, il poate intona si fara fanfara daca tine neaparat. Poti interzice oficial, dar neoficial nu ai cum (ma rog, daca nu vrei sa faci vreun abuz).

Vezi toate comentariile (7)
Comentează