SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO+FOTO Supervillains campioni! Cu un Kevin Durant monstruos, Golden State Warriors îi fură pentru a doua oară în ultimii 3 ani titlul NBA lui King James

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2017 08:12

Golden State Warriors e din nou campioană în NBA, după o revanșă mult așteptată în fața celor de la Cleveland Cavaliers. ”Războinicii” s-au impus pe teren propriu în meciul 5 al finalei, 129-120, impunându-se la general cu 4-1.

Era 3-1 pentru Golden State, așa cum se întâmplase și anul trecut. Până în 2016, nimeni nu revenise de la acest scor în finala NBA. A făcut-o Cleveland, condusă de un monstruos LeBron James. Anul acesta pragul s-a mărit la 3-0 și, oricât a încercat în această dimineață, ”Regele” n-a putut duce istoria la nivelul următor.

Extraterestrul KD

Ce s-a schimbat față de 2016? De ce Golden State n-a mai clacat? Răspunsul e simplu și e motivul discuțiilor care au înconjurat acest sezon în NBA: Kevin Durant. Starul lui Oklahoma City Thunder care a ales să se alăture celei mai bune echipe din ligă. Să formeze o echipă de supervillains, eroi negativi, așa cum i-au etichetat americanii.

Spuneam de James că a fost monstruos anul trecut, dar ce a făcut KD în această finală e inuman. Durant le-a răspuns magistral celor care l-au criticat pentru că a ales să se transfere la o echipă cu 3 superstaruri, una care domina deja liga. Fără el însă, Golden State avea șanse mari să repete greșelile din sezonul trecut.

19060189 10155630665043643 8057911183746086890 n

Primul jucător de la Shaquille O'Neal care înscrie cel puțin 30 de puncte în cinci meciuri la rând în finala NBA. Iar în această dimineață a părut imbatabil. A ratat numai 4 aruncări din 18 și a încheiat cu 39 de puncte. A apărut în jocul lui Golden State exact când echipa avea nevoie de el. Când Cleveland se apropia periculos, KD era acolo să le trântească ușa în nas. Motiv pentru care a și fost desemnat MVP-ul finalei.

Ce revenire!

Cleveland a început determinată meciul. S-a dus și la 8 puncte avans, însă fără să reușească să își țină adversarii la o distanță sigură. Iar Warriors s-a dezlănțuit în sfertul doi. De la 43-39 pentru Cavs s-a făcut 61-45 pentru Warriors. Da, 22-2 într-un interval de câteva minute. Absolut șocant! Sau normal. Până la urmă n-ar trebui să ne mai mire astfel de lucruri când Warriors începe meciul cu Durant, Curry, Thompson și Green.

Cavs a continuat să spere. Love a fost însă mână moartă, Kyrie a acuzat ceva dureri la genunchi și la spate, iar James a comis câteva greșeli minore, dar care adunate au costat-o pe Cleveland câteva puncte bune. JR Smith apărea de nicăieri în momentul în care Cleveland avea nevoie să reintre în joc și le mai trântea câte o triplă în nas fanilor din Oakland. Una venită chiar înainte de pauză și care i-a apropiat pe oaspeți la 11 lungimi.

 

#NBAFinals MVP Kevin Durant powers the Golden State Warriors to Game 5 win with 39 points 14/20 from the field! #ThisIsWhyWePlay

Posted by NBA on 12 Iunie 2017

KD mereu acolo

Repriza secundă a fost o adevărată cursă de urmărire pentru Cavaliers. De fiecare dată când reduceau din handicap, Durant apărea și îndesa mingea în coș. Au încheiat sfertul 3 la 5 puncte în spate, iar speranțele unei reveniri creșteau.

Three point game în primele secunde ale ultimului sfert! Și atât. Până acolo a putut ajunge cel mai aproape Cleveland. LeBron a încercat să își tragă colegii după el, însă i-a lipsit ceva. Sigur, a adunat puncte, însă în niciun moment nu a părut că poate să întoarcă soarta finalei. Ultimele minute au fost o simplă formalitate pentru Warriors, care și-au revendicat trofeul pierdut anul trecut.

5 finale pierduteare LeBron James în carieră, reușind să câștige de numai 3 ori titlul NBA

Meciul 3 - cheia finalei

Trebuie să recunoaștem însă că titlul nu s-a pierdut în meciul de azi. Cleveland nu avea voie să piardă pe teren propriu în fața rivalei întărite cu unul dintre cei mai buni jucători din ligă. Și a pierdut într-un mod stupid. Deși conducea meciul trei cu 113-107, Cleveland (a se citi LeBron) a scăpat meciul din mână. De fapt, a dat cu el de pământ, 113-118! La 2-2, astăzi presiunea ar fi fost pe Golden State și poate că mâna lui Durant ar fi tremurat ceva mai mult.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
mihrp
mihrp  •  15 Iunie 2017, 09:47

Un articol foarte bine scris. Pacat ca apare o stire din NBA doar la cateva luni.

mihrp
mihrp  •  15 Iunie 2017, 09:45
Postat de onduku pe 13 Iunie 2017, 10:55

Durant e la GSW? Ca era si greu sa ii umileasca pe Cleveland, cu Durant si Curry. Pai i-a invins cand era doar Curry. Cavs abia i-a invins anul trecut cu 4-3 pe GSW. Nici nu mai iau campionatul in veci Cleveland, daca nu isi aduc jucatori pe langa LeBron. In toti anii astia, LeBron a jucat pe la Miami si Cleveland dar nu in dream-team-uri. Pai daca juca la Oklahoma cu Durant si ceilalti, cat timp au fost acolo, rupea 5 sezoane la rand.

Sunt de acord cu Oklahoma. Daca mergea LeBron acolo, erau de neoprit. Imaginati-l alaturi de Durant si de Harder.

onduku
onduku  •  13 Iunie 2017, 10:55

Durant e la GSW? Ca era si greu sa ii umileasca pe Cleveland, cu Durant si Curry. Pai i-a invins cand era doar Curry. Cavs abia i-a invins anul trecut cu 4-3 pe GSW. Nici nu mai iau campionatul in veci Cleveland, daca nu isi aduc jucatori pe langa LeBron. In toti anii astia, LeBron a jucat pe la Miami si Cleveland dar nu in dream-team-uri. Pai daca juca la Oklahoma cu Durant si ceilalti, cat timp au fost acolo, rupea 5 sezoane la rand.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează