SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONAT EUROPEAN

A doua medalie de aur pentru România, la Europenele de box de la Brăila! Andrei Arădoiae, învingător în finala cu Muslim Gadjimagomedov

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor +8   FOTO
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat marti, 21 martie 2017 19:45

Paul Arădoaie a adus al doilea aur la Europenele de la Brăila pentru România, învingându-l în finală pe rusul Muslim Gadjimagomedov, 3-2.

Campion european de tineret în 2014, la Zagreb, puștiul născut la Iași trebuia să confirme, aseară, la Europeanul sub 22 de ani. Și a făcut-o.

A început fără ezitări disputa cu Gadjimagomedov, un pugilist mai înalt, cu alonjă superioară, care a gândit să-l țină pe român la distanță cu loviturile sale. Arădoaie a fost însă mai inteligent în ring. A atacat și s-a retras rapid, lovind de fiecare dată ținta!

Rusul și-a pierdut din vigoare cu fiecare minut, iar Arădoaie parcă a prins aripi. Energia venită de la suporteri, dar mai ales de la mama sa, care l-a privit de undeva din înaltul tribunei brăilene, tocmai parcă pentru a nu vedea niciun pumn încasat de fiul ei.

La final, decizia a venit în uralele spectatorilor, 3-2 pentru român, care s-a obișnuit acum să asculte de pe podium "Deșteaptă-te, române!".

"Trebuie avut grijă de acești copii!"


Antrenorul Mitică Dorobanțu, care l-a crescut la Dinamo pe Arădoaie, nu mai încape în trening de fericire. "E un copil cuminte, fratele lui mi l-a adus la sală. Mai am nevoie de doi ani pentru a-l pregăti și o să vedeți că va fi campion european și la seniori!", spune maestrul.

Paul e și el fericit. Zâmbește pe podium și-și caută mama în tribună, deși luminile nocturnei îl orbesc. "Va trebui să muncesc și mai mult de acum înainte. Va trebui să urc treaptă cu treaptă, să iau medalii și la seniori. Și atunci lumea va afla cu adevărat de mine" e obiectivul de viitor al "tricolorului".

8 țăriau câștigat medalii de aur la Europenele de la Brăila: câte două titluri au luat România și Anglia și câte unul Franța, Bulgaria, Ucraina, Georgia, Rusia și Germania

 

Tot astăzi, Robert Jitaru a cucerit medalia de aur la categoria 56 de kilograme, după ce a trecut în finală de englezul Peter McGrail (detalii AICI). 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
magura
magura  •  21 Martie 2017, 21:26

Bravo voua, romanilor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează