SPORTURI  »  BOX  »  ACCIDENTARE

Adevărul din spatele accidentării lui Lucian Bute: "A fost la un pas să se lase de box"

Articol de GSP - Publicat joi, 20 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 20 noiembrie 2014 12:08

Lucian Bute trebuia să boxeze pe 6 decembrie împotriva argentinianului Roberto Bolonti, însă o accidentare la spate l-a scos pe român din circuit şi astfel i-a amînat acestuia revenire în ring.
Felix Păun, primul antrenor al lui Bute, povesteşte de unde i se trage fostului campion mondial la IBF toate aceste probleme de sănătate.

"Cînd am citit ştirea că s-a accidentat la spate, gîndul mi-a zburat la problemele pe care le-a avut cînd a fost junior. Pe la 17 ani se plîngea de dureri mari la spate. Eu credeam că este ceva firesc, mai toţi sportivii avînd dureri din cauza efortului, dar s-a descoperit că avea discopatie lombară.

A fost la un pas să se lase de box pentru că nu mai suporta durerile, iar la vîrsta lui se cerea un efort în plus, fiind intr-o perioadă de acumulări. A făcut la greu acupunctură şi fizioterapie.

De cînd a trecut la profesionism nu s-a mai plîns, dar cu siguranţă a avut mereu dureri. Acum presupun că a făcut un efort mai mare cu noul antrenor şi durerile au recidivat. El ştie mai bine dacă trebuie să continue sau să se retragă", a declarat Felix Paun pentru ziarul Ring.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
dash.berlin
dash.berlin  •  27 Noiembrie 2014, 10:26

Adevarul este ca nu mai poate face fata la un nivel ridicat.Poate doar sa mai faca cateva meciuri si sa mai adune cateva milioane de dolari si cam atat ....

redman73
redman73  •  20 Noiembrie 2014, 13:23
Postat de satyricon pe 20 Noiembrie 2014, 13:13

Cel mai bine ar fi sa-l lase in pace toti "cunoscatorii" de pe margine. Daca vrea sa boxeze pana la 50 ani, e treaba lui. Sa piarda, sa castige, sa se faca de ras sau sa triumfe, e strict treaba lui.

Clar, man, dar mai glumum si noi, si oricum faza aia Doroftei a scos-o, cu antrenatul apoi lasatul:)

satyricon
satyricon  •  20 Noiembrie 2014, 13:13
Postat de redman73 pe 20 Noiembrie 2014, 13:06

Cel mai indicat ar fi sa se antreneze bine de tot, apoi sa se lase:))

Cel mai bine ar fi sa-l lase in pace toti "cunoscatorii" de pe margine. Daca vrea sa boxeze pana la 50 ani, e treaba lui. Sa piarda, sa castige, sa se faca de ras sau sa triumfe, e strict treaba lui.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close