SPORTURI  »  BOX  »  DIACONU-BRANCO, 10 APRILIE, ROMA

Adrian Diaconu îşi apără centura pe 10 aprilie, la Roma

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 februarie 2009 00:00

Adrian Diaconu îşi va apăra pentru prima oară centura mondială WBC la categoria semigrea pe 10 aprilie la Roma. Adversarul românului este italianul Silvio Branco. 

Meciul dintre Diaconu şi Branco trebuia să se dispute în România pe 15 noiembrie 2008, dar a fost amânat din cauza unei accidentări a campionului român.

Adrian Diaconu îşi va apăra pentru prima oară centura mondială WBC la categoria semigrea pe 10 aprilie la Roma. Adversarul românului este italianul Silvio Branco

Meciul dintre Diaconu şi Branco trebuia să se dispute în România pe 15 noiembrie 2008, dar a fost amânat din cauza unei accidentări a campionului român.


Pe 9 ianuarie 2009, la sediul WBC, promotorul lui Silvio Branco, Salvatore Cherchi, a câştigat noua licitaţie şi meciul se va disputa astfel în Italia.

În luna mai a anului 2007, Diaconu l-a învins prin KO tehnic pe americanul Rico Hoye şi a devenit challenger pentru titlul mondial WBC la categoria semigrea. Pe 29 septembrie, Diaconu trebuia să-l întâlnească pe Chad Dawson într-un meci pentru titlu, dar din cauza unei accidentări la mâna dreaptă, în locul românului s-a luptat columbianul Epifanio Mendoza.

Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry. Într-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte în faţa lui Glen Johnson (116-112), la 13 aprilie, şi şi-a păstrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma să şi-l apere în faţa românului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat să boxeze cu românul şi astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.

Italianul Silvio Branco are 41 de ani şi a câştigat titlul de campion mondial WBA la versiunea semigrea. El are 57 de victorii, dintre care 34 prin KO, 9 eşecuri (3 prin KO) şi două remize.

Sursa: NewsIn

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  04 Februarie 2009, 18:15

du'te tati dupa roy jones si te umpli de bani

Vezi toate comentariile (1)
Comentează