SPORTURI  »  BOX  »  REZULTATE SUPERKOMBAT

Amansio Paraschiv a devenit primul român campion mondial New Heroes la categoria mijlocie » Victorii pe linie pentru fraţii Stoica şi Benjamin Adegbuyi

Articol de GSP - Publicat luni, 09 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 09 martie 2015 14:30

Ploieşteanul Amansio Paraschiv a cucerit titlul mondial New Heroes, în versiunea Superkombat, după ce l-a învins pe albanezul Julian Imeri, în ediţia aniversară organizată sâmbătă, la Ploieşti, în faţa a peste 4.000 de spectatori, printre care şi vedeta de la Hollywood, Bai Ling. Starurile Andrei Stoica, Benjamin Adegbuyi şi Bogdan Stoica au reuşit la rîndul lor victorii, ultimul fiind premiat pentru cel mai spectaculos KO al serii.

În vîrstă de 22 de ani, Paraschiv, fiul fostului campion al României la box profesionist, Gheorghe Paraschiv, s-a impus la decizie unanimă în faţa lui Imeri, campionul versiunii World Kickboxing Association, reuşind să devină primul tricolor deţinător al centurii New Heroes, dedicată campionilor din noua generaţie. "Este incredibil ce mi se întîmplă, trăiesc un vis. Faptul că am luptat acasă, la Ploieşti, m-a motivat enorm", a spus Paraschiv, al cărui palmares înregistrează acum 15 victorii, o remiză şi două înfrângeri.

Sub privirile actriţei de origine chineză Bai Ling, Bogdan Stoica a reuşit lovitura serii, câştigând prin KO în prima repriză în faţa algerianului Zinedine Hameur-Lain, fost campion mondial în 2008. Fratele său mai mare, Andrei Stoica a obţinut al cincilea succes consecutiv, de această dată victimă fiind surinamezul Marcello Adriaansz, în timp ce numărul 4 mondial la categoria grea, Benjamin Adegbuyi s-a impus în main-event-ul serii în faţa camerunezului Daniel Lentie.

În prima parte a evenimentului care a celebrat 5 ani de transmisiune directă pe Eurosport, s-au disputat cinci meciuri în care au fost implicaţi luptători români din noua generaţie. Cel mai nou produs descoperit de Eduard Irimia, ciobanul din Coarnele Caprei, Bogdan Năstase, a debutat cu succes, obţinând o victorie care a ridicat sala în picioare în faţa lui Alex Filip. "E noul Moroşanu. E un diamant neşlefuit, într-un an sau doi cu siguranţă va putea face senzaţie inclusiv în Japonia sau Statele Unite ale Americii", a declarat Irimia.

Printre personalităţile care au asistat la evenimentul transmis în 90 de ţări, în direct de la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti, s-au mai numărat Laurenţiu Reghecampf, Ana Maria Prodan, Leonard Doroftei, Eduard CRBL, Puya, Sandu Lungu şi Sebastian Ciobanu. De asemenea, Eduard Irimia a prezentat şi noua divizie românească de MMA din Superkombat, formată din Ion Pascu, Paul Marin şi Cătălin Caşaru.

Următoarea ediţie a circuitului Superkombat va avea loc pe 23 mai.

Rezultate complete Superkombat WGP 2015, ediţia aniversară:

SUPERKOMBAT NEW HEROES

1. Super Fight – Categoria mijlocie (-71 kg)

Andrei Ostrovanu (România) l-a învins la decizie pe Robert Stoica (România)

2. Super Fight – Categoria semigrea (-86 kg)

Ştefan Szomoru (România) l-a învins la decizie pe Thomas Daniel (Marea Britanie)

3. Super Fight – Categoria super mijlocie (-77 kg)

Bogdan Năstase (România) l-a învins la decizie Alex Filip (România)

4. Super Fight – Categoria uşoară (-65 kg)

Annalisa Bucci (Italia) a învins-o la decizie Cristiana Stancu (România)

5. Super Fight – Categoria uşoară (-63,5 kg)

Cristian Spetcu (România) l-a învins la decizie pe Luca Donadio (Italia)

SUPERKOMBAT WORLD GRAND PRIX I 2015

1. Super Fight – Categoria cruiser (-92 kg)

Clyde Brunswijk (Surinam) l-a învins la decizie pe Cristian Ristea (România)

2. Super Fight – Categoria grea (Ă96 kg)

D’Angelo Marshall (Curacao) l-a învins prin TKO pe Michal Wlazlo (Polonia)

3. Super Fight – Categoria super cruiser (-95 kg)

Ibrahim Giydirir (Turcia) l-a învins la decizie pe Cosmin Ionescu (România)

4. Super Fight – Categoria cruiser (-92 kg)

Bogdan Stoica (România) l-a învins prin KO în prima repriză pe Zinedine Hameur-Lain (Algeria)

5. Titlul mondial Superkombat New Heroes – Categoria mijlocie (-71 kg)

Amansio Paraschiv (România) l-a învins la decizie pe Julian Imeri (Albania)

6. Super Fight – Categoria super cruiser (-95 kg)

Andrei Stoica (România) l-a învins la decizie pe Marcelo Adriaansz (Surinam)

7. Super Fight – Categoria grea (Ă96 kg)

Benjamin Adegbuyi (România) l-a învins la decizie pe Daniel Lentie (Camerun)


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează