SPORTURI  »  BOX  »  GALA CAMPION PENTRU ROMÂNIA

Antrenamente ca în trupele speciale pentru Bute. Află programul campionului român pînă la meciul cu Mendy!

Lucian Bute
Lucian Bute

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 01 iulie 2011 14:48

Lucian Bute şi-a adus din Canada un preparator fizic cu greutate. Francezul Alain Delorme are 150 de kilograme şi a practicat fotbal american.

"Cred că Lucian are ceea ce noi numim vocaţie sportivă, întotdeauna caută să devină mai bun. De fiecare dată cînd are de făcut ceva dificil, se duce acasă, gîndeşte problema, încearcă să găsească soluţii, iar a doua zi este pregătit să o rezolve. Lucian este campion mondial, unul dintre cei mai buni boxeri ai lumii în acest moment, însă el continuă să se perfecţioneze. Iar acest lucru este impresionant.

Una dintre strategiile pe care le folosim este baia cu gheaţă. Se stă 5-10 minute în apă foarte rece, ceea ce duce la recuperarea rapidă după un antrenament intens. Dacă mai avem 10 săptămîni pînă la meci, rutina săptămînală constă în două antrenamente zilnice, de obicei ambele făcute cu mine, dar, pe măsură ce se aropie lupta, cu 6-7 săptămîni înainte, începe să se antreneze cu Stephane Larouche. Apoi ne urmăm programul, cîte un antrenament specific de box o dată pe zi, iar cu mine lucrează la pregătirea fizică o dată pe zi. Aşadar, facem 12 şedinţe pe săptămînă", a spus Alain Delorme, preparatorul fizic al lui Bute, la Dolce Sport.

Antrenorul românului, Stephane Larouche, a dezvăluit programul boxerului român pîna la lupta cu Jean-Paul Mendy.

"Vrem ca el să se trezească la 8:30 dimineaţa, apoi să servească un shake de fructe, după care să mergem la sală la 10:00 pînă la 11:30-11:45. Apoi să se relaxeze, să servească o masă uşoară, iar seara să mergem din nou la sală la 19:00. Ne întoarcem pe la 21:10-21:15 la hotel, pentru ca el să servească cina la 22:15. Vreau să îl ţin în priză pe Lucian tot timpul zilei, pentru că meciul său va avea loc în jurul orei 22:00 sau 23:00, aşa că încercăm să-i creştem, progresiv, activitatea spre seară.

Este în grafic în acest moment, este un sportiv profesionist, ştie ce are de făcut, nu trebuie să îmi fac griji pentru el, are tipicul lui în ceea ce înseamnă alimentaţia şi urmează totul după program. Ştie că nu e nevoit să trişeze pentru că se va înşela singur, este foarte pasionat de munca pe care o face şi este foarte fericit. Este foarte uşor pentru noi să lucrăm cu un asemenea mare om şi sportiv", a spus Larouche pentru DolceSport.

Lucian Bute va boxa pe 9 iulie, la Romexpo, cu francezul Jean-Paul Mendy, în cadrul galei "Campion pentru România", în care pugilistul îşi va pune pentru a opta oară în joc centura mondială, în versiunea IBF.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
witcher
witcher  •  01 Iulie 2011, 18:20

Jean Paul Mendy - won 29 (KO 16) + lost 0 (KO 0) + drawn 1 = 30 rounds boxed 183 KO% 53.33 nu pare a fi un nimeni !?

teleghidat
teleghidat  •  01 Iulie 2011, 15:49

Da'le sa sara!

costy81gl
costy81gl  •  01 Iulie 2011, 15:47

da-i la cioc cioroiului

Vezi toate comentariile (5)
Comentează