SPORTURI  »  BOX  »  EUROPENE CADEŢI

Avem viitor în box » România are asigurate 7 medalii la Europenele de cadeți!

Articol de - Publicat duminica, 23 iulie 2017 17:29

Campionatele Europene de cadeți, care se dispută în aceste zile în România, la Rm. Vâlcea, au ajuns în faza semifinalelor. Din cei 20 de români care au luat startul la cele 20 de categorii, 7 au ajuns în semifinale, având astfel asigurate medaliile de bronz.

Eusebiu Iulian Tîrzoman (43 kg) l-a învins sâmbătă pe Amas Kazakevicius (Lituania) decizie 5-0. Marco Antonio Manea (44,5 kg) a câștigat la fel de clar cu Alecsa Petrovici (Serbia). Andrei Musteț (56 kg) a încheiat cu un sec 5-0 cu Akul Avetisyan (Armenia), iar Dumitru Daniel (76 kg) a câștigat cu David Karolyi (Ungaria) prin neprezentare. În penultimul meci al sferturilor de finala, Constantin Dragoș Guzga (90 kg)l-a învins pe Celik Burak (Turcia) prin descalificare în repriza a treia. Dumitru Ștefan Panaitescu (80 kg) și Ionut Albert Potocean (90-105 kg) sunt ceilalți doi medaliați, ei calificându-se direct în semifinale graţie unei înscrieri mai puţin numeroase la categoriile lor de greutate.

Luni se vor disputa semifinalele, iar marți gala finală!

Programul românilor în semifinale - luni, 24 iulie (gale, ora 15:00 şi 18:30)

43 kg: Eusebiu Iulian Tîrzoman (România) – Barney Royston (Anglia)
44,5 kg: Marco Antonio Manea (România) – Viktor Boiko (Ucraina)
56 kg: John Liam Bielenberg (Germania) – Andrei Musteţ (România)
76 kg: Daniel Dumitru (România) – Borna Loncaric (Croaţia)
80 kg: Valentin Milanov (Rusia) - Ştefan Panaitescu (România)
90 kg: Dragoş Constantin Guzga (România) – Dzmitri Barysau (Belarus)
105 kg: Zsolt Dudas – Ionuţ Albert Panaitescu (România)

Pe locul 4 la număr de medalii

Din punct de vedere al numărului de medaliaţi, România se află pe locul patru în topul naţiunilor prezente la acest European, la egalitate cu Bulgaria şi Turcia. Pe primele trei poziţii se află Rusia - 17 pugiliști (din 20 înscrişi), Irlanda - 10 şi Ucraina - 8. Dintre cele 30 de naţiuni prezente la Rm. Vâlcea, 17 sunt reprezentate pe podiumul de premiere.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  24 Iulie 2017, 12:08

Suntem foarte departe de Rusia, de Irlanda. Ar fi de dorit ca acesti copii sa nu se piarda, atatia cat sunt valorosi. In rest, bafta 'cocosilor'!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează