SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE DEPISTAT POZITIV

BREAKING NEWS! Încă o lovitură pentru sportul românesc! Lucian Bute a fost DEPISTAT POZITIV la testul antidoping după meciul cu Badou Jack!

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 mai 2016 00:42

Vești incredibile din Canada, unde Lucian Bute, 36 de ani, a picat testul antidoping de la finalul partidei cu Badou Jack, terminată la egalitate.

Mauricio Sulaiman, președintele WBC, a anunțat că Bute ar fi folosit ostarină, substanță interzisă de regulamentele WADA (Agenția Mondială Anti doping). Lucian riscă o suspendare între 6 luni și 4 ani, ceea ce ar putea fi echivalentă cu retragerea din box.

WBC a primit o notificare din partea Comisiei de box și wrestling din D.C. despre urme de ostarină depistată în testul antidoping al lui Lucian Bute”, se arată în comunicatul WBC.

Ostarina e folosită de sportivi la antrenamente pentru a-și îmbunătăți condiția fizică și are efecte asemănătoare steroizilor anabolici. DETALII AICI

Cu această substanță au mai fost depistanți pozitiv ciclistul Nikita Novikov (iunie 2013), atleta Chaltu Beji (iunie 2015) și luptătorul UFC Tim Means (februarie 2016).

Bute e al șaselea nume important din sportul românesc care este depistat pozitiv în 2016, după Liviu Dumitrescu - kaiac-canoe (detalii), Mirela Lavric - atletism (detalii), Mihai Donisan - atletism (detalii), Claudia Ștef - atletism (detalii) și Eva Tofalvi - biatlon (detalii).

Lucian l-a înfruntat pe Jack pe 30 aprilie într-o confruntare pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida dominată de suedez s-a încheiat la egalitate și era deja obiectul unei anchete, după ce un arbitru i-a acordat victoria clară lui Jack, 117-111, în timp ce alți doi au mers pe un egal, 114-114.

500.000 $a primit Lucian Bute pentru meciul cu Badou Jack

Citește și

Greșeală sau intenție? Detalii incredibile! Substanța cu care a fost prins dopat Bute era interzisă de WADA de 8 ani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
kaloogarele
kaloogarele  •  27 Mai 2016, 17:23

aaaiaiaiaia, ghesepe, atz belitttt-oooo!! ***!! daca o gasesc astia si pe mamzel halep tre' sa aparetz in format jumatate. iar daca se duce pe copca si steaua, va desfiintzatz de tot

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

805383622925989
Constantin Ciobanu  •  27 Mai 2016, 13:47

In primul rand: Bute nu se bate pentru Romania ci pentru el, in al doilea rand: sa-i spuna lui Mutu ca nu stia ca este dopat. Doroftei, Leu si ceilalti de ce nici macar nu au fost suspectati de dopaj? Daca s-a bagat in troaca la porci sa suporte consecintele!

cainelup
cainelup  •  27 Mai 2016, 12:45

Si n-a declarat moldoveanul ca el nu stie de unde a aparut substanta aia ? El, saracul, a baut doar o cana cu zeama de varza in ziua aia, ca-l ardea de dimineata....

Vezi toate comentariile (22)
Comentează