SPORTURI  »  BOX  »  TITLUL MONDIAL

CIOCAN vs. POVETKIN » Șansă ratată! Cristian Ciocan n-a mișcat 12 runde și a pierdut categoric în fața lui Povetkin

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 decembrie 2017 22:16

Cristian Ciocan, 30 de ani, a cedat fără drept de apel în fața rusului Alexander Povetkin, 38 de ani, la categoria supergrea, în cadrul unei gale organizate azi la Ekaterinburg (Rusia).

Românul a ratat astfel o șansă uriașă de a boxa pentru titlul mondial WBO împotriva neo-zeelandezului Joseph Parker, pugilistul de 25 de ani care va boxa în martie cu Anthony Joshua, deținătorul centurilor WBA, IBO și IBF.

N-a riscat nimic

Ciocan a stat la cutie pe toată durata partidei. Nici măcar în ultimele runde, când era deja clar că va pierde la puncte, românul nu s-a avântat pentru a încerca să-l doboare pe Povetkin cu o lovitură norocoasă. Culmea, tot rusul era cel care controla lupta, refuzând să stea la adăpostul avantajului acumulat în prima parte a meciului.

Arbitrii i-au acordat clar victoria rusului, 120-107, 120-108 și 118-108. Românul a suferit astfel a patra înfrângere la profesioniști, în timp ce Povetkin poate câștiga un nou titlu mondial la categoria grea, după ce între 2011 și 2013 a deținut centura WBA.

Desfășurarea partidei:

RUNDA 12

Ciocan nu renunță nici măcar în ultima rundă la stilul defensiv. Tot Povetkin este cel care are inițiativa și trimite pumn după pumn.

RUNDA 11

Ciocan este prins din nou în corzi de Povetkin în două rânduri. Pe final de rundă, rusul trimite o directă puternică care îl izbește în figură pe român.

RUNDA 10

Povetkin ține centrul ringului în continuare și îl pistonează pe român. Ciocan trimite și el două-trei lovituri, însă prea puțin pentru a conta.

RUNDA 9

CIocan așteaptă prea mult și îi permite lui Povetkin să lovească în continuare. Chiar dacă nu sunt pumni serioși, rusul câștigă rundă după rundă.

RUNDA 8

După calculele noastre, Povetkin și-a asigurat deja victoria la puncte. Ciocan e prea defensiv și dă drumul la brațe doar în două-trei momente pe repriză.

RUNDA 7

Ciocan este penalizat cu un punct în această rundă după ce a lovit cu cotul. Rusul continuă să lovească și, la cum s-a mișcat până acum, are un avantaj liniștitor.

RUNDA 6

Românul face un pas în față în această rundă, însă tot rusul e la controlul partidei. Prinde din nou un croșeu foarte puternic, însă nu reușește să lege mai multe serii. A existat un moment în care îl putea surprinde pe rus, însă gongul a tăiat din elanul lui Ciocan.

RUNDA 5

Ciocan îl zguduie pe Povetkin cu un croșeu de dreapta în figură, însă încasează și el lovituri serioase. Trebuie să fie mai agresiv, altfel va avea nevoie de KO pentru a câștiga lupta.

Runda 4

Povetkin îl prinde în corzi pe român și trimite două lovituri puternice. Ciocan încearcă să reacționeze și lovește ceva mai mult, însă e în continuare prea defensiv. Rusul îl pistonează permanent și îl prinde pe CIocan descoperit cu un croșeu de stânga în figură.

Runda 3

Ciocan stă prea mult la cutie. Povetkin ține centrul ringului, în timp ce boxerul nostru continuă să evite lupta directă. Românul prinde 2-3 lovituri, însă nu poate câștiga runde dacă nu începe să dea drumul la brațe.

RUNDA 2

Povetkin continuă să dea drumul la brațe și îl prinde descoperit pe Ciocan cu un upercut de stânga și un croșeu de dreapta. Românul încearcă să răspundă, însă fără să îl atingă serios pe rus. Povetkin mai leagă un croșeu de dreapta cu un upercut și pare să își fi adjudecat și runda a doua.

RUNDA 1

O primă repriză de tatonare cu puține lovituri. Cei doi pugiliști mai mult s-au plimbat în ring, cu un mic plus în dreptul lui Povetkin, care a încercat să lovească mai mult decât Ciocan.

21:14

A început meciul!

21:01

Cei doi pugiliști au intrat în ring, iar meciul va începe după intonarea celor două imnuri.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (21)
1667027620025604
Ticu Ghidibaca  •  16 Decembrie 2017, 20:24

de ce nu a dat pe o tv romameasca meciul ronald gavril cu mexicanul de origine americana meciul spectaculos si da meciul cu ciocan nevaloros dupa opinia mea..

kingdon
kingdon  •  16 Decembrie 2017, 10:57

Asta e din acelasi sat cu celalalt rupt de foame, butelie. Nu e nicio problema daca intrii sa te faci de ras sa faci si tu un ban, dar recunoaste. Dar se pare ca acolo de unde vin astia din fundul Moldovei fudulia e la loc de cinste, ei sunt niste fomisti si se afiseaza ca mari campioni, eroi, lupatatori ptr Romania....bla bla bla

sakamoto
sakamoto  •  16 Decembrie 2017, 10:21

Doi grasani...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează