SPORTURI  »  BOX  »  CAMPION MONDIAL

Declarații incendiare ale lui Tyson Fury, noul campion mondial la categoria grea: ”Să se bată cu Fred Flintstone”

Articol de GSP - Publicat luni, 30 noiembrie 2015 16:25

Tyson Fury continuă să șocheze lumea boxului. După ce l-a detronat pe marele Vladimir Kliciko și a devenit noul campion mondial The Ring, WBA, WBO, IBO și IBF, britanicul a dat de pămînt cu doi posibili viitori adversari.

În ciuda atitudinii din ring, Fury îl respectă pe Kliciko și abia așteaptă o a doua confruntare cu pugilistul de 39 de ani. ”Era numărul 1 al categoriei. Probabil regele «pound for pound», orice ar însemna asta (n.r. - clasamentul în care sînt incluși toți boxerii, indiferent de categorie). Omul acesta a fost numărul unu în lume vreme de peste nouă ani”, spune britanicul despre Kliciko. Acesta nu i-a menajat însă pe alți doi pretendenți la centurile sale.

”Să se bată cu Fred Flintstone”

David Haye se pregătește de o nouă revenire în ring și vrea o șansă la cele patru titluri. Însă Fury nici măcar nu mai vrea să îl vadă după ce conaționalul său s-a retras de la două lupte directe care ar fi trebuit să se desfășoare în trecut.

”Haye nu o să primească nici o șansă după ce mi-a făcut! Dacă va ajunge challengerul numărul unu pentru titlul WBA, atunci îi fac centura cadou. Să se bată cu Fred Flintstone și să nu facă bani. Voi renunța la oricare dintre centuri dacă voi fi obligat să lupt cu el.

Nu-l voi lăsa să facă bani de pe urma mea. Nu mă interesează că aș putea să fac 10 milioane de lire de pe urma unui meci cu el. Nu mă bat pentru bani! Să fim serioși, următorul meci cu Vladimir Kliciko va fi pe mulți bani, așa că n-am de ce să îi acord oportunitatea asta. Este un impostor, un fals!”, a răbufnit Fury într-un interviu acordat celor de la The Guardian.

Unifică toate centurile?

Fury are o șansă rară de a realiza o performanță pe care puțini înaintea sa au reușit-o. De la Lennox Lewis, în urmă cu 15 ani, nici un alt boxer de la categoria grea nu a deținut toate centurile în același timp.

Ca să ajungă campionul de necontestat al categoriei, Fury trebuie să-l învingă pe Deontay Wilder, campionul versiunii WBC. Va mai dura însă pînă cînd acest meci va fi posibil.

De ce vorbim despre el? Haideți să rîdem de nume! După ce Mayweather s-a retras, Vladimir i-a luat locul, iar acum eu pe al lui. Așa că de ce să mă deranjez în privința unui novice ca Wilder? E un baschetbalist care s-a apucat de box acum cîțiva ani.

Eu sînt un luptător înnăscut. Am boxat toată viața mea. Sînt crescut ca să lupt. Dacă el vrea să unificăm centurile va trebui să aștepte, pentru că Vladimir Kliciko va avea parte și de runda a doua... ding, ding, ding!”, a încheiat Fury.

Printre cei care au deținut toate centurile categoriei grea în același timp s-au numărat mari boxeri ca Joe Louis, Rocky Marciano, Muhammad Ali, Joe Frazier, George Foreman, Mike Tyson, Evander Holyfield sau Lennox Lewis.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
brancusi
brancusi  •  01 Decembrie 2015, 14:56

Pentru cine are cele mai mici dubii,revedeti,va rog,secvente din meciurile acelor gladiatori mentionati la sfarsitul articolului,apoi faceti acelasi lucru in privinta caltabosului britanic,si de ce nu,chiar si a plavanului ucrainian.Ca sa inlaturati gustul amar rezultat in urma comparatiei,folositi ceva miere neaosa,ca tot e ziua noastra nationala!

pma77
pma77  •  30 Noiembrie 2015, 20:03

Nu m-a impresionat tyson asta...nu stiu daca a dat doi pumni in tot meciul...Kliciko ar fi trebuit sa se retraga dar il inteleg,e greu sa renunti la 4 centuri.

botizann
botizann  •  30 Noiembrie 2015, 19:52

Buna declaratia despre Haye ... Dar nu el decide ci oamenii cu bani decid cu cine se bate ... Va fi o revansa cu Klitschko , evident nu pe banii din Sua pentru ca europenii nu sunt prea atrasi de sportyrile de contact , iar americanii sunt doar cu ai lor ... Totusi Buna moda cu jab-ul

Vezi toate comentariile (10)
Comentează