SPORTURI  »  BOX  »  SUPERKOMBAT

Destin ca-n filme » Povestea ciobanului care se bate în galele Superkombat: "Mulg oile, dau cu coasa, dar vreau să ajung ca Moroşanu"

Articol de GSP - Publicat joi, 05 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 05 martie 2015 13:48

Are 21 de ani şi de doi ani merge zilnic la antrenamente. Cu un accent clasic moldovenesc, Bogdan e un băiat timid, în ciuda faptului că a intrat într-unul dintre cele mai dure sporturi de contact. Este probabil cel mai atipic luptător din ţară. Este cioban de meserie şi a început să practice K-1 după ce l-a văzut la televizor pe Cătălin Moroşanu.

mbătă, la Ploieşti, îşi va face debutul tocmai în mega evenimentul Superkombat de la Sala Sporturilor, de unde nu vor lipsi fraţii Bogdan şi Andrei Stoica, Benjamin Adegbuyi şi Amansio Paraschiv. “E visul meu, nici acum nu îmi vine să cred ce şansă mi s-a oferit. Moroşanu a zis că e cea mai mare şansă din cariera mea”, afirmă ciobanul din comuna ieşeană Coarnele Caprei, care va deschide gala cu meciul său.

Seara, după ce băgam oile în staul, deschideam televizorul şi îi vedeam pe Moroşanu şi pe Sebastian Ciobanu. Am tot stat şi m-am gîndit. De ce să nu încerc şi eu? Şi într-o zi am zis gata! Mă duc şi eu la bătaie, îşi începe povestea Bogdan Ionuţ Năstase.

A plecat la Iaşi şi a căutat sala unde se antrenau cei doi duri din Superkombat. “Prima oara mergeam mai rar, era greu, dar apoi mi-am dat seama că îmi place bătaia. A văzut şi antrenorul Mihai Constantin că dau bine cu ciocanul şi a început să prindă încredere în mine. Anul trecut am avut primul meu meci la profesionişti. L-am bătut pe unul din Bucureşti de l-am uscat. Era aşa înfumurat la cîntarul oficial, te şi gîndeai că te sparge cu bătaia. La finalul meciului, i-am arătat cum e cu pălitura moldovenească”, povesteşte Bogdan Năstase, ciobanul care nu se teme nici de lupii din munţi, şi nici de adversarii din ring.

În timpul săptămînii face antrenamente, în week-end cu oile

Acum, s-a mutat la Iaşi, acolo unde se pregăteşte zilnic, de luni pînă vineri la Cotnari Scorpions Gym. “În perioada asta mă pot antrena mai mult că nu e aşa de muncă acasă. Doar sîmbăta şi duminica mă duc la Coarnele Caprei, stau cu oile. Pentru mine e şi un mod de relaxare”, spune cel care are în grijă nu mai puţin de 125 de oi. E obişnuit cu munca cîmpului. Nu îi place că vara se apropie fiindcă nu o să mai aibă aşa mult timp de antrenamente. “Mulg oile, trebuie să dau cu coasa, avem fîn, avem mult de lucru în perioada aia, dar acum vreau să-mi urmez visul, să fiu ca Moroşanu, e idolul meu. Părinţii au înţeles. Bunicul e cioban, tata e cioban, dar eu vreau să fiu campion în K-1. Nu dau înapoi deloc şi accept orice adversar, nu îmi e teamă, e precizat Bogdan.

Acum doi ani, a dat nas în nas cu o haită de lupi, aşa că nu se sperie de nimeni în ring. “Eram pe deal cu oile şi au venit vreo 6-7 lupi. Eu aveam după mine nişte cîini şi am început să-i alergăm. I-am alungat imediat, nu am stat la discuţii”, povesteşte Năstase, cu o naturaleţe tipică Moroşanu, una dintre păţaniile de la stînă.

Moroşanu i-a marcat viaţa

Pe cel mai popular luptător din România l-a întîlnit prima oară acum trei ani, iar acel moment l-a convins că e momentul să treacă la fapte. “Eram în excursie la Iaşi şi l-am văzut pe stadion. A fost un vis devenit realitate. Am apucat să dau mîna cu el şi atunci mi-a venit prima oară cu adevărat ideea de a începe să lupt. Mi-am zis că dacă tot am dat mîna cu el, atunci poate ajunge şi eu o vedetă în Superkombat. Înainte să plece în Africa de Sud pentru reality show, Moroşanu m-a sunat şi mi-a urat baftă. A fost cel mai frumos moment din viaţa mea. Mi-a dat o putere ieşită din comun. Nu vreau să îl dezamăgesc şi promit că îmi voi distruge adversarul, adaugă ciobanul în vîrstă de 21 de ani.

Se bate cu un poliţist de la antidrog

În această, sîmbătă, în Sala Sporturilor din Ploieşti, ciobanul-luptător îl va înfrunta pe campionul României la kyokushin, Alex Filip, cel care în viaţa de zi cu zi este poliţist antidrog în Constanţa.

Filip (29 de ani) are doar 3 meciuri pe reguli de K-1, toate cîştigate înainte de limită, iar anul trecut, la Constanţa, a oferit faza anului în Superkombat, învingîndu-şi adversarul cu lovitura cunoscută drept rolling thunder.

Pentru meciul cu Năstase, Filip se pregăteşte în Olanda, la Vos Gym, una dintre cele mai apreciate săli de kick box din Europa. “Omule, ăsta e visul meu! Nu mă poate opri nimeni! Poate să se antreneze unde o vrea, eu nu mă las”, e franc Năstase. “Vreau să fiu ca Moroşanu în ring. Amîndoi sîntem de la ţară, avem acelaşi stil. E idolul meu!”, mai spune sportivul.

All stars la Ploieşti

Cei mai buni luptători din România, dar şi din străinătate, se vor confrunta în ediţia aniversară a circuitului Superkombat, programată pentru sîmbătă de la ora 20:00, la Ploieşti. “Îi avem pe cel mai bine cotaţi luptători români la ora actuală, cu excepţia lui Moroşanu”, a declarat promotorul Eduard Irimia.

Din programul galei nu vor lipsi Benjamin Adegbuyi, româno-nigerianul ajuns pe locul 4 în lume la categoria grea, fraţii Bogdan şi Andrei Stoica, dar nici Amansio Paraschiv, ploieşteanul urmînd să lupte pentru titlul mondial Superkombat New Heroes în faţa albanezului Julian Imeri, deţinătorul centurii World Kickboxing Association (WKA).

Biletele costă 30 de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua eventim, de la Sala Sporturilor, stadionul Ilie Oană, dar şi de la Doroftei Pub. Gala va fi transmisă în direct de la ora 20:00 de Sport.ro, iar de la ora 22:00 de Eurosport.

Sursa: puterea.ro


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
der.bomber
der.bomber  •  10 Martie 2015, 16:49
Postat de reddogsv pe 05 Martie 2015, 13:55

,,Geacî di cheli am, oleacutî di bataie stiu. Ci imi mai trebui? ''Noroc! Serios acum: Mult succes!

Asta-i povestea vietii tale ? :)))

dash.berlin
dash.berlin  •  09 Martie 2015, 09:33
Postat de reddogsv pe 05 Martie 2015, 13:55

,,Geacî di cheli am, oleacutî di bataie stiu. Ci imi mai trebui? ''Noroc! Serios acum: Mult succes!

Culmea ironiei...un moldovean sa rada de alt...moldovean :)))))

gazetadetumbe
gazetadetumbe  •  06 Martie 2015, 11:18

Desigur,succes unui baiat simplu si sincer.Marele castigator este insa Morosanu,ajuns idolul oricarui cioban...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează