SPORTURI  »  BOX  »  LICITAȚIE

Federația Română de Box are conturile blocate de 3 ani, dar este în cursă pentru organizarea unei competiții care nu interesează pe nimeni

Viorel Sima (dreapta), alături de președintele federației europene, Franco Falcinelli, și de un membru al Biroului Federal al FR Box, Gabriel Udubașa
Viorel Sima (dreapta), alături de președintele federației europene, Franco Falcinelli, și de un membru al Biroului Federal al FR Box, Gabriel Udubașa

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2017 10:47

"Cine se mișcă mai repede, câștigă!"

Este declarația secretarului general al FR Box, Viorel Sima, care aleargă pentru a organiza un nou Campionat European sub 22 de ani. Este o "licitație" deschisă cu primarii din țară.

Federația Română de Box are conturile blocate de aproape trei ani, dar oficialii ei nu caută soluții de a ieși din impas. Din cei aproximativ 300.000 de euro datorie, cea mai mare parte din sumă s-a acumulat la Campionatul European de box feminin organizat de România în iunie 2014! Cu toate acestea, oficialii FR Box caută noi competiții pe care să le aducă în România!

"Sunt competiții obscure, pe care nu vrea să le găzduiască nimeni! Noi vrem să ne punem bine cu cei de la federația europeană, dar aceste competiții atrag alte sume de bani din care se înfruptă mai-marii federației", spune Rudel Obreja, fost președinte al FR Box.

"Uitați-vă numai la ce premieri s-au făcut după Campionatul European under 22 de la Brăila!", a subliniat Obreja, făcând referire la faptul că MTS a acordat 110.000 de euro premii pentru două medalii de aur, pe referat fiind prezenți doar 3 sportivi și 11 antrenori, medici, oficiali.

Licitație cu strigare

Recent, secretarul general al FR Box, Viorel Sima, a făcut o vizită la Tg. Jiu pentru a discuta cu primarul Marcel Romanescu. "Am avut discuții cu oficialitățile din Târgu Jiu despre această oportunitate de a organiza Campionatul European la Târgu Jiu", a declarat Sima pentru ziarul "Pandurul".

Secretarul general al FRB a dat însă și un ultimatum edilului gorjean prin declarația sa, afirmând: "Sunt patru orașe cu care avem discuții. Dacă primarul este interesat, cine se mișcă cel mai repede și își arată interesul pentru a organiza această competiție, către acei oameni vom merge", a adăugat Viorel Sima.

Prima ediție a Europeanului sub 22 de ani a avut loc la Brăila, în martie anul acesta, iar Robert Jitaru și Paul Arădoaie au câștigat titlul european la categoriile lor.

Sima a mai făcut o promisiune dacă Tg. Jiu va acorda banii pentru organizarea competiției. "Europeanul va fi transmis în toate țările europene. Municipiul lui Brâncuși ar fi promovat peste hotare. Și, în plus, pugiliștii gorjeni se vor regăsi în lot!", a încheiat oficialul FR Box. 

Viorel Sima (dreapta), alături de președintele federației europene, Franco Falcinelli, și de un membru al Biroului Federal al FR Box, Gabriel Udubașa FOTO

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează