SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONAT EUROPEAN

FOTO Inimă de leu! Un român, în finala Campionatului European de tineret la box: "Sper să iau aurul, e tot ceea ce visez"

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor +11   FOTO
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2017 14:10

Robert Jitaru s-a calificat în finala Campionatului European sub 22 de ani de la Brăila după ce a trecut clar, la puncte, decizie 4-1 de slovacul Viliam Tanko. Românul va boxa marți în finală cu englezul Peter McGrail. Meciul va fi la TVR HD, de la ora 17:00. 

Susținut de circa 500 de spectatori, la el acasă, la Brăila, Robert Jitaru l-a luat în primire din prima repriză pe slovacul Tanko. Mai scund cu centimetri buni decât puglistul îmbrăcat în albastru, românul a dominat lupta de la un capăt la altul.

L-a ținut sub presiune pe Viliam, iar croșeele sale de dreapta și-au atins aproape întotdeauna ținta. Jitaru a fost asemeni unui pitbull care are în fața sa doar victima. Tot timpul la gâtul slovacului, cu mâinile ridicate spre figura adversarului, Tanko nu a avut timp să se ferească potopului de lovituri.

A reacționat cu upercutul de stânga, la corp, dar Robert a rezistat eroic. A păstrat centrul ringului și nu a scăzut ritmul, chiar dacă, slovacul a încercat o minune în ultima repriză. La final, decizia nu putea fi decât una singură: învingător la puncte, decizie 4-1, Robert Jitaru, România!

Cu lacrimi în ochi, copleșit de emoții, Robert le-a mulțumit fanilor săi de pe corzile ringului brăilean. De 10 ani face box și e acum în fața unei performanțe de excepție. "Mă gândesc doar la aur. La tineret am mai câștigat două medalii de bronz, la Europene, dar acum vreau aurul", a spus Robert Jitaru. 

"E meciul vieții mele!"

Robert Jitaru e conștient de importanța finalei și își dorește enorm să ajungă campion european.

Tuns scurt, cu manușile încă în mâini, cu transpirația șiroindu-i pe față, Robert Jitaru vorbește despre semi finala câștigată, imediat ce a coborât din ring. E mulțumit de prestația sa, fericirea i se poate citi pe chip, dar nu e exuberant. Știe că mai are un meci, finala Europeanului sub 22 de ani, și de aceea își dorește să rămână concentrat până la capăt.

Robert, cum a fost partida cu Tanko, un slovac ce te-a pus în dificultate de câteva ori?
- M-am simțit foarte bine în ring, deși am avut ceva emoții. Și asta pentru că presiunea a fost foarte mare, boxez acasă și asta mă responsabilizează mai mult.
- Ai scăzut ritmul în repriza a treia. De ce?
- Am început tare, prima repriză a fost clar a mea, a doua a încercat și el ceva, dar nu cred că s-a pus problema învingătorului. În runda a treia a fost ceva mai dificil, cred că a fost a lui, recunosc. M-am și păstrat, am încercat să boxez la trecerea timpului, ceea ce nu prea sunt obișnuit.
- Vei boxa cu englezul Peter McGregor? Îl cunoști?
- Nu am mai boxat cu el, dar l-am văzut în meciurile de până acum. Mă aștept la o partidă dificilă, aici, la Brăila, au venit cei mai buni pugiliști din Europa la această categoire de vârstă. Dar sper să ajung la aur, e tot ceea ce visez. Numai așa pot spune că munca depusă de mine până acum, sacrificiul nu au fost în zadar.

"Mă gândesc zilnic la Tokio!"

Mulți dintre boxerii care au urcat aici, în ring, vor fi prezenți și la Tokio, la Olimpiadă!
- Eu sper să fiu unul dintre ei. De când m-am apucat de box, am sperat că o să ajung la Jocurile Olimpice. Acum, de ce să nu recunosc, zilnic mă gândesc la Tokio 2020, muncesc cu gândul la un rezultat bun acolo!
- Ai scăpat de bronz, e prima ta finală majoră. E cel mai important meci din carieră?
- Cu siguranță, e meciul carierei. Am posibilitatea să devin campion european și asta mă face tare mândru. Mai ales că acest titlu îl pot obține la mine acasă. 

În gala de la 17:00 boxează Paul Arădoaie

România mai are un pugilist calificat în semifinalele CE U 22 de la Brăila. E vorba de Paul Arădoaie, care îl va întâlni, în a doua gala semifinală, care debutează la ora 17:00, pe ucraineanul Stepen Hrekul.

Toate meciurile sunt transmise în direct pe TVR HD. Gala finală, de marți, va începe la ora 17:00 și va fi, de asemenea, transmisă de postul public.

195 de pugiliștidin 31 de țări au luat startul la Campionatele Europene U22 de la Brăila

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maryan72
maryan72  •  20 Martie 2017, 15:46

domnule ursescu o poza cu publicul platitor inexistent nu a incaput in acest montaj?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează