SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Francisc Vaştag despre enigma Lucian Bute: "El e un boxer firav, tehnic" » Cum îi vede viitorul

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 11 aprilie 2014 14:34

Fostul mare boxer Francisc Vaştag a oferit un interviu în exclusivitate Gazetei Sporturilor în care a vorbit despre situaţia actuală din boxul românesc. Acum antrenor la centrul olimpic, Vaştag a atins şi subiectul Lucian Bute, cel care a suferit două înfrîngeri dureroase cu Froch şi Pascal.

Interviul poate fi accesat în platforma Gazeta Digitală, iar Vaştag se plînge de lipsa banilor din întreg sportul românesc. Vorbind şi despre situaţia lui Lucian Bute, fostul boxer are rezerve în ceea ce priveşte capacitatea acestuia de a reveni în top.

"Doar el ştie dacă mai poate să recupereze centura, el îşi cunoaşte organismul. Oricum, nu-i va fi uşor dacă va încerca să facă acest lucru. Există un mare semn de întrebare după aceste eşecuri pe care le-a avut. Doamne ajută să revină iar în frunte! El e un băiat extraordinar, se pregăteşte exemplar, dar vîrsta nu iartă pe nimeni", a explicat Vaştag în interviul acordat Gazetei Sporturilor.

Acesta a explicat şi de ce Bute a fost mai defensiv în ultimele meciuri: "Nu există frică în box! Categoric, nu! Dacă mă întrebaţi de Bute, nu se pune problema de aşa ceva. El e mai preventiv, să nu ia lovituri, şi atunci, cînd te fereşti, nici nu prea poţi să dai. S-a văzut acest lucru cu Froch. El e un boxer mai firav, mai tehnic, dar uite că a dat de adversari mai puternici decît el. La profesionişti, dacă te-a ghicit cu o lovitură, meciul e terminat".

Citeşte în platforma Gazeta Digitală restul interviului cu Francisc Vaştag, dar şi alte subiecte interesante care apar doar pe ediţia printată, nu şi pe site.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
brancusi
brancusi  •  12 Aprilie 2014, 16:30
Postat de spivak pe 12 Aprilie 2014, 12:37

Boxul e pentru bătăuşi. Dacă nu eşti bătăuş, fă atletism.

Se pare ca in proportie covarsitoare ai dreptate,daca nu esti facut din material dur,tehnica,oricat de buna ai avea-o,nu te poate sustine pana in varful piramidei.

spivak
spivak  •  12 Aprilie 2014, 12:37

Boxul e pentru bătăuşi. Dacă nu eşti bătăuş, fă atletism.

str4427
str4427  •  11 Aprilie 2014, 23:02
Postat de nusu_d pe 11 Aprilie 2014, 16:09

Vastag a sintetizat perfect, Bute un boxer tehnic dar firav. Exact ce se stia, ce s-a vazut, Bute este slab incasator nu rezista la lovituri. Se vede clar ca Vastag care a incercat sa fie diplomat nu-i mai da nici o sansa lui Bute sa ajunga in top, intr-un top unde de fapt nu a fost niciodata. Totul a fost umflat, aranjat... Bute mai bine si-ar organiza meciul de retragere cu mascariciul Mircea Badea :-))

auzi ma? da cu fosila de la avatar cum ramane?nui marketing nu?..ca doar d-aia are atatea meciuri in ultimele 24 de luni..cate..25 de meciuri parca..basist idiot

Vezi toate comentariile (7)
Comentează