SPORTURI  »  BOX  »  JOJO DAN VS. KELL BROOK

JoJo Dan va boxa sîmbătă seara, la Sheffield, pentru titlul mondial IBF la categoria uşoară: "Nu mi-e frică să boxez în Anglia!"

JoJo Dan e boxer cu gardă inversă, upercutul de stînga fiind principala sa lovitură Foto: Raed Krishan +1   FOTO
JoJo Dan e boxer cu gardă inversă, upercutul de stînga fiind principala sa lovitură Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 26 martie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 25 martie 2015 22:04

La 33 de ani, românul care se pregăteşte în Canada a acceptat provocarea campionului mondial, britanicul Kell Brook, cel care nu a cunoscut înfrîngerea la profesionism

JoJo Dan aşteaptă de 11 ani acest moment. De cînd a plecat în Canada, la Inter box, a visat să ajungă să boxeze pentru un titlu mondial. Dorinţa i s-a împlinit abia acum, la 33 de ani, românul urmînd să urce în ring contra campionului englez Kell Brook, pentru centura IBF la categoria uşoară.

A fost curajos în cariera sa, a acceptat întotdeauna cei mai tari adversari şi nu a pus condiţii. Aşa s-a întîmplat în 2010, cînd a ales să meargă la Istanbul, pentru disputa cu turcul Aydin Selcuk. În joc era centura WBC Silver la categoria uşoară. Deşi a cîştigat lupta din ring, boxerul gazdă a fost dat învingător! La revanşa cu turcul, de această dată la Trabzon, un an mai tîrziu, JoJo şi-a fracturat maxilarul în runda a doua, dar a continuat lupta pînă la capăt, deşi era clar că are şanse mici! Au fost singurele lupte pierdute de român din totalul de 36!

- JoJo, cum de ai acceptat să mergi să boxezi în Anglia, la el acasă? Nu ţi-e teamă?
- Nu mi-e frică. I-am şi spus managerului meu, Cristi Gănescu, în momentul în care am devenit challenger obligatoriu la titlul IBF. "Îmi doresc să boxez oriunde, cu oricine, numai să fie centura pe masă!".

- Nu ai cîntărit deloc decizia?
- Nu. Sigur că aş fi vrut să fie în America, era o şansă în plus. În Canada erau şanse de unu la sută, pentru că nu avea cine să televizeze meciul şi cine să asigure bursele. Mă aşteptam însă să fie în Anglia. Oricum sînt pregătit, mă simt bine şi gata să fac meciul vieţii!

- Nu ţi-e frică de el, dar nu ai teamă de o decizie "strîmbă" a arbitrilor? Ai mai păţit-o şi în Turcia.
- Nu aveam de ales. În toată această perioadă de dinaintea meciului, m-am pregătit cel mai mult psihic, am încercat să fiu doar cu mintea la meci, să nu ţin cont de nimic altceva. Şi la prima dispută în Turcia a fost la fel. Nu ţin cont de public, că el va fi încurajat. În ring, sînt doar eu cu el! Dacă-l pun jos, pot fi 20.000 de spectatori în sală, că nu-l mai pot ajuta.

- L-ai urmărit, care ar fi punctele lui forte?
- Loveşte bine cu dreapta. Aşa şi-a făcut praf adversarii. Cu croşeul de dreapta te fixează şi loveşte năprasnic. Eu însă, dacă îmi respect planul, am şanse. Nu-i place presiunea, să fie în corzi. Eu trebuie să-l fac să dea în gol, să-l scot din ritm. Şi pot să o fac.

80 de reprize de sparring a făcut JoJo înaintea meciului cu Brock cu trei parteneri diferiţi

Aşteaptă al treilea copil, o fetiţă
JoJo Dan are emoţii mari înaintea confruntării, dar nu din cauza meciului. "Soţia mea, Anca, trebuie să nască, pe 3 aprilie e programată. Ea ar fi vrut să vină să fie lîngă mine, dar nu se poate", a declarat pugilistul. JoJo mai are doi băieţi, William, 10 ani, şi Nicolas, 3 ani. "Pe cel mare nu l-am putut face boxer. Poate pe cel mic, că el mai vine cu mine la sală", a declarat Ionuţ.

"Indiferent care va fi rezultatul, nu mă voi retrage. Nu am fost niciodată într-o poziţie mai bună şi atunci de ce să abandonez boxul?"
Ionuţ Ion

Dolce transmite gala
Românii vor putea vedea gala de la Sheffield în care va lupta şi JoJo Dan sîmbătă seara, în direct pe DolceSport. Main eventul galei, Jojo-Kell Brook, va începe imediat după miezul nopţii, la ora 0:15. Disputa va putea fi ascultată şi la Radio România Actualităţi.

KELL BROOK, 28 de ani
Palmares: 33 victorii (22 KO) 0 înfrîngeri
Nickname: The Special One
Campion mondial IBF din 7 iulie 2012
Locul 5 mondial în opinia boxrec

IONUŢ ION, 33 de ani
Palmares: 34 victorii (18 KO) 2 înfrîngeri
Nickname: JoJO Dan
Locul 19 mondial în opinia boxrec

Înjunghiat în picior în Tenerife
Kell Brook a trecut printr-un mare impas în carieră. În septembrie 2014, aflîndu-se cu familia în vacanţă, în Tenerife, a fost atacat în complexul rezidenţial în care locuia. A fost înjunghiat de trei ori în picior şi a suferit o tăietură la braţ. A pierdut mult sînge şi a ajuns în stare critică la spital. "Îi mulţumesc lui Dumnezeu, am fost la un pas să-mi pierd piciorul şi acum iată că pot urca din nou în ring", a declarat Brook. Britanicul şi-a dezvăluit şi planurile de viitor. "Vreau să boxez cu Mayweather, el e cel mai bun, eu vreau să lupt cu cel mai bun", a spus Brook.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
brancusi
brancusi  •  27 Martie 2015, 22:23

Cu toata simpatia pentru Jojo si inima lui de boxer adevarat,nu-l vad terminand meciul in picioare,pur si simplu e foarte tare britanicul.

madskills
madskills  •  26 Martie 2015, 13:32

Mai stim noi un "zmeu" care s-a dus sa rupa tot in Anglia. Il cheama Lucian Bute. De asemenea, mai stim si o gasca grasuta, de la care oricum nu aveam pretentii. Il cheama Ciocan si era vazut de presa de "specialitate" din Romania, urmatorul adversar al (deja) legendarului Wladimir :)

banciuu
banciuu  •  26 Martie 2015, 11:02

Nu are sanse.Cred a va avea soarta lui Bute.Oricum e de admirat ca a ajuns pana aici.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează