SPORTURI  »  BOX  »  MECIUL SECOLULUI

Mayweather-McGregor, 26 august. Meciul secolului, așteptat să fie între cele mai bănoase 3 evenimente din istoria sportului!

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2017 09:29

Meciul Mayweather-McGregor e așteptat să fie între cele mai bănoase trei evenimente din istoria sportului.

Peste o săptămână, pe 26 august, în T-Mobile Arena din Paradise, Nevada, e programată "The Money Fight". Lupta banilor îi va avea în ring pe americanul Floyd Mayweather, 40 de ani, cvituplu campion mondial și încă neînvins în cariera profesionistă, și pe irlandezul Conor McGregor, 29 de ani, dublu campion al lumii de MMA.

De când s-a pus la cale această bătălie, a stârnit iureș. Protagoniștii l-au susținut prin gesturi, declarații și un tur agresiv de promovare. Nu e doar un meci în care se vor arunca pumni și cel mai bun va câștiga. E un eveniment care se așteaptă să devină între cele mai bănoase din istorie. "Cel mai mare pe care sporturile de contact l-au avut vreodată", susține președintele UFC, Dana White.

Se așteaptă să fie bătut recordul vânzărilor de unități pay-per-view, 4,6 milioane, deținut de disputa Mayweather-Pacquiao, din 2015. La 100 de dolari bucata, ar putea genera venituri de peste 500 de milioane.

Din bilete se contează pe aproximativ 90 de milioane, mai mult decât cele 72,2 ale meciului amintit mai sus. S-au făcut estimări și pentru banii obținuți din drepturile internaționale de televizare, cifrate la un optimist 100 de milioane de dolari. Sponsorizări? Un maximum de 20 de milioane. 

Împărțeală 60% la 40%

Combinând toate acestea, rezultă că fiecare din combatanți va câștiga peste 100 de milioane de dolari, total apreciat enigmatic de managerul lui McGregor, Audie Attar, drept "bun". Orice bănuț cheltuit pentru acest meci se va reflecta în zestrea celor doi, de la bilete până la un hot dog, o bere sau un tricou.

Cei de la Yahoo Sports au făcut calcule mai aprofundate, bazate pe aproximări, estimări și comparații cu alte dispute de calibru asemănător. Rezultatul final e acela că lupta va genera în jur de 398,5 milioane de dolari.

Conform unei surse, împărțirea între cei doi ar fi de 60% pentru Mayweather și 40% pentru McGregor. Așa că indiferent de deznodământ, sumele vor fi de record. Sau aproape.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
10206840810356779
Mihai Enache  •  19 August 2017, 21:37

un circ ieftin de luat banii la fraieri!!!!

valentinn10
valentinn10  •  19 August 2017, 15:17

O cacialma...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close