SPORTURI  »  BOX  »  WBC

Miguel Cotto, noul campion mondial WBC » Portoricanul l-a învins pe Sergio Martinez

Articol de GSP - Publicat luni, 09 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 08 iunie 2014 22:18

Portoricanul Miguel Cotto a cucerit titlul de campion mondial WBC la categoria mijlocie, sîmbătă noaptea, pe ringul din Madison Square Garden din New York, după ce l-a învins pe argentinianul Sergio Martinez prin KO tehnic, în repriza a zecea.

Cotto a înregistrat a 39-a sa victorie la profesionişti, dintre care 32 înainte de limită, suferind şi patru înfrîngeri. Cotto, de 33 ani, a dominat meciul de la un capăt la altul şi a trimis deţinătorul centurii de campion în patru rînduri la podea, dintre care de trei ori în prima rundă.

Martinez, 39 ani, a suferit a treia sa înfrîngere din carieră, în care are 51 de victorii şi două meciuri nule. El deţinea centura de campion WBC din septembrie 2012, cînd l-a învins pe Julio Chavez jr.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
nusu_d
nusu_d  •  11 Iunie 2014, 13:55

Miguel Cotto este primul boxer portorican campion mondial la 4 categorii diferite. Martinez a fost considerat favorit la acest meci fiind boxerul mai mare, mai puternic si care isi aparase de 7 ori titlul WBC la mijlocie cucerit de la Pavlik acum cativa ani. Cotto a maturat efectiv ringul cu el sambata seara iar acum se deschid noi oportunitati pentru el, meci de unificare cu Golovkin, meci cu Canelo Alvarez sau chiar o revansa cu Mayweather caruia i-a pus mari probleme acum 2 ani la Las Vegas.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează