SPORTURI  »  BOX  »  FALIMENT

New York Times anunță că un for mondial de box e aproape de faliment!

Președintele AIBA, Wu Ching-kuo
Foto: Guliver/GettyImages
Președintele AIBA, Wu Ching-kuo Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 iulie 2017 19:15

Forul care patronează boxul amator mondial, Federația Internațională de Box Amator (AIBA), are datorii de 30 de milioane de dolari.

Ziarul american New York Times anunță că Federația Internațională de Box Amator ( AIBA) este în pragul falimentului.

În ultimii ani, federația cu sediul la Lausanne (Elveția), a împrumutat 10 milioane de dolari de la Benkons, compania azeră, plus alte 20 de milioane de dolari de la chinezul Wu Di.

Acum, AIBA e somată să dea banii înapoi. Neregulile contabile au ridicat îngrijorări în rândul Comitetului Olimpic Internațional, CIO exprimându-și îngrijorarea cu privire la eventualele ramificații juridice.

"Dacă nu nu se livrează repede suma de zece milioane de euro de la AIBA, vom solicita avocaţilor noştri să deschidă acţiune în tribualele elveţiene împotriva forului şi a preşedintelui său",a declarat reprezentantul Benkons, citat de New York Times.

Suma către compania azeră trebuia rambursată până în 2013, iar președintele AIBA, Wu Ching-Wu, garantase personal acest împrumut.

În conturile AIBA sunt în momentul de față doar aproximativ 7 milioane de dolari, ceea ce poate duce rapid la falimentul forului.

Președintele AIBA, Wu Ching-kuo este acum tot mai contestat, 13 membri ai Comitetului Executiv al AIBA cerându-i demisia.

În România e de notorietate războiul pe care Rudel Obreja, pe atunci președintele FR Box, l-a declanșat cu forul mondial la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. Obreja a dat în vileag neregulile de arbitraj și aranjamentele făcute de mai marii boxului mondial.

AIBA a început de atunci o presiune enormă asupra FR Box, României impunându-i-se să schimbe președintele. Pentru că o perioadă nu a dorit acest lucru, federația a fost dezafiliată. Obreja a renunțat în cele din urmă și și-a dat demisia, dar a anunțat că va continua războiul cu Wu Ching-Wu.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează