SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE-JEAN PAUL MENDY, 9 IULIE, ROMEXPO

O lovitură l-a dat de gol: "Nu am ştiut că Lucian face box pînă nu a venit lovit acasă"

Lucian Bute, Maria Bute, Ştefan Bute
Lucian Bute, Maria Bute, Ştefan Bute

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2011 10:52

Ştefan şi Maria Bute, părinţii lui Lucian Bute, sînt mîndri de băiatul lor. Mister KO este cel care a devenit campion datorită unor circumstanţe favorabile. O singură secundă a schimbat viaţa lui şi pe cea a familiei sale. Nimic nu anunţa performanţa la care va ajunge băieţelul firav din Pechea. Lucian Bute s-a prezentat în sala de antrenament la numai 12 ani, în comuna natală, Pechea. Primul său antrenor, Felix Păun, făcea glume pe seama greutăţii lui Lucian: "mă gîndeam să-i ud şosetele pentru a face şi el o categorie", îşi aminteşte domnul Păun cu zîmbetul pe buze.

Nici părinţii lui Lucian Bute nu au crezut în şansa lui de a face performanţă
Mama lui Lucian, Maria Bute, spune că acest sport dur nu corespunde personalităţii fiului ei de care nu s-a plîns niciun profesor, niciodată.

"Nu am primit plîngeri de la niciun profesor din şcoala la care a învăţat Lucian, nici pe stradă, cu copiii, nu au fost probleme, iar acasă era un băiat exemplar", spune mama campionului cu mîndrie în glas.

Ştefan Bute nu a ştiut că fiul său face box pînă în momentul în care Lucian a venit acasă cu o rană pe obraz.

"Boxul nu corespundea personalităţii lui. Lucian ne-a luat prin surprindere. Le spuse surorilor lui, dar nouă nu. Într-o zi a venit acasă cu o rană pe obrazul drept. Atunci i-am cerut explicaţii şi am aflat că face box", a spus tatăl lui Lucian Bute.

Lucian a mai pregătit o surpriză părinţilor
După ce a devenit adult, Lucian Bute a mai pregătit o surpriză, de data aceasta şi mai mare, părinţilor lui. A făcut numeroase deplasări la Bucureşti, a negociat şi a semnat plecarea în Canada fără ca părinţii lui să bănuiască.

"Mi-a spus că pleacă în Canada cu foarte puţin înainte să se urce în avion. Nu voiam să las să plece singurul meu fiu. A insistat şi cînd am văzut cît de tare îşi doreşte, am cedat. Îmi lipseşte enorm. De fiecare dată îl aşteptăm cu nerăbdare şi ne întristăm foarte mult atunci cînd pleacă", spune mama campionului.


Maria şi Ştefan Bute sînt mîndri de Lucian
Popularitatea pe care o are acum fiul lor la Quebec nu îi surprinde. "Oamenii îi apreciază calităţile în Canada, la fel ca şi în România. Este o companie agreabilă. Vecinii ne întreabă mereu de el şi asta ne face foarte mîndri. Toţi cei care îl cunosc pe Lucian ne felicită pentru că am crescut un om de calitate", explică părinţii campionului.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
pohfala
pohfala  •  06 Iulie 2011, 17:26

normal ca nu a avut probleme pe strada si cu profii ca era sportiv nu golan; daca era golan ajungea maximum ceva bodyguard (daca nu alcoolic). dar atrag tuturor atentia la ceva: sala de sport din comuna Pechea unde era antrenor de box !!! oare cite comune mai au azi asa ceva si oara mai are Pechea sala de sport cu antrenori ?

mircea33
mircea33  •  06 Iulie 2011, 16:22

Emotionant.....mi-au dat lacrimile!BRAVO LUCIAN!

shazz
shazz  •  06 Iulie 2011, 12:26

Asa da copil. A plecat de la tara si a ajuns cel mai bun din lume. A avut viata grea si a dorit mai mult ca alti copiii lu' tata. Asa se ajunge mare. Nu ca in ziua de azi...oriunde ajungi, ajungi numai ca a vb unul pentru tine. Vezi atatea cazuri de sportivi...care au uitat ca se pricep doar la sport.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează