SPORTURI  »  BOX  »  KICKBOX

Povestea fascinantă a lui Benny Adegbuyi, unul dintre cei mai în formă kickboxeri autohtoni: "Tata mă voia inginer petrolist. În Nigeria!"

Benny, născut pe 24 ianuarie 1985 la Cluj, are 1,98m şi 116 kilograme, 19 victorii din 21 de meciuri
Benny, născut pe 24 ianuarie 1985 la Cluj, are 1,98m şi 116 kilograme, 19 victorii din 21 de meciuri

Articol de - Publicat sambata, 07 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 martie 2015 23:09

Pugilistul, cu părinte african şi mamă româncă din Cluj-Napoca, a crescut în Lagos, "ţin minte cocotierul din spatele blocului", şi povesteşte că a învăţat limba română la 8 ani, de la bunică.

A apărut în atenţia tuturor în 2010, cînd l-a făcut KO pe un bosniac, Dzenan Poturak, într-o gală Superkombat în care iniţial nici nu trebuia să participe! De-atunci, Benny Adegbuyi a legat victorii care l-au transformat într-unul din kickboxerii de top ai României.

Născut în Cluj, a plecat de la 3 ani în Nigeria, ţara tatălui său, "îmi aduc aminte cocotierul din spatele blocului. Dădeam mereu cu pietre în el să cadă nucile". Părinţii s-au cunoscut pe cînd erau studenţi în Ardeal.

Tatăl e decan!
A revenit în România la 8 ani. "Greu! Nu ştiam limba, nu comunicam nici măcar cu bunica! Ea m-a învăţat toate cuvintele. Totul mi se părea diferit! Oamenii mă priveau ciudat! Dar am reuşit să mă integrez într-un timp foarte scurt".

Tatăl său, decan al Politehnicii din Lagos!, avea alte planuri pentru el. "Voia să mă facă inginer petrolist, să revin în Nigeria", plus că mama a fost reţinută cînd a auzit de sporturi de contact. "I se păreau dure! Ei au divorţat acum, însă am o relaţie specială cu ambii".

Cîntăreţ, dansator, fotbalist
A făcut fotbal, judo, dansuri, cursuri de canto. "Nu prea mi-au ieşit", se amuză, "aşa că am rămas la karate, însă doar din pasiune". Apoi, la insistenţele prietenilor, a participat la o preselecţie Local Kombat, în vara lui 2010.

"M-a ochit promotorul Eduard Irimia, cariera mi-a luat un avînt incredibil. M-am mutat în Bucureşti, am ajuns la Respect Gym, viaţa mea s-a schimbat".
A rămas legat însă de sora sa. "Îmi aduc aminte că Patricia a lovit un copil cu un bolovan pentru că el m-a jignit din cauza culorii pielii. Deşi eu n-aveam o problemă, n-o consideram o răutate", povesteşte acesta.

Vrea numărul 1
E poreclit "Mr. Gentleman", în stilul idolului Bonjasky, "The flying gentleman". Pentru că se descrie ca "un om calm, care respectă oamenii din jur". Îl nemulţumesc însă unele lucruri din România. "În primul rînd, tot sistemul sanitar, pe care îl consider la pămînt! Pentru orice problemă eşti nevoit să apelezi la clinici private pentru a avea siguranţă, confort şi curăţenie!".

El îşi vede însă de ascensiune şi carieră. "Pînă la finalul anului sper să ajung numărul 1 în lume la categoria grea. În plus, viitoarea mea soţie este însărcinată şi în vară voi fi tătic, aşa că sînt entuziasmat!".

Ce este Superkombat
Fondată în 2011 de Eduard Irimia pentru a continua fenomentul Local Kombat, Superkombat a devenit, în doar 4 ani, principala platformă de kickboxing a Europei, fiind la nivelul K-1 (Japonia) sau Glory (Singapore). Se transmite în peste 100 de ţări.

Diseară se bate la Ploieşti
Cei mai buni luptători din România sînt anunţaţi în programul primei gale Superkombat din 2015, diseară, la Ploieşti, în Sala Sporturilor Olimpia. Pe lîngă meciuri internaţionale pe reguli de K-1, gala va programa şi confruntări de MMA şi un meci între fete. În total, sportivi din 12 ţări vor participa la evenimentul transmis în direct pe 5 continente.

"E nevoie de multă muncă, iar aceasta poate duce chiar pînă la epuizare fizică! Dieta trebuie să fie adecvată. Plus că, deşi sînt tînăr, am cam uitat termenul "party"" (Benny Adegbuyi)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează