SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Promisiunea celui mai cunoscut boxer român care participă la Campionatele Europene: "Dacă nu sunt furat, iau titlul european!"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2017 15:52

Supergreul Mihai Nistor, cel mai cunoscut boxer român care participă la Europenele de la Harkov, promite să cucerească titlul european.

România va avea 8 pugiliști în competiție la Europenele de seniori care debutează azi, la Harkov. Cel mai cunoscut dintre ei e fără îndoială supergreul Mihai Nistor.

Fost campion mondial în versiunea profesionistă a federației internaționale, Nistor vrea să-și treacă în palmares primul titlu continental.

Nu se mai gândește la Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde a fost oprit de arbitri din drumul spre medalie. Stelistul face o singură promisiune acum: "Dacă depind doar de mine, o să fiu campion european!". S-a pregătit în Germania pentru întrecerea din Ucraina și e cotat cu șanse mari la medalii.

Miza, calificarea la Mondiale

Pentru ceilalți pugiliști pregătiți de Valentin Vrânceanu, Dumitru Dorobanțu și Ablalim Ferodin, miza Campionatelor Europene este calificarea la Mondiale.

Primii 8 pugiliști la fiecare categorie vor ajunge la întrecerile lumii. "Îmi doresc să ajung la Campionatele Mondiale, ar fi prima competiție de acest nivel", spune Robert Jitaru (categoria 56 kg), care în luna martie câștiga la Brăila titlul european la categoria sub 22 de ani.

Celălalt campion european de tineret, Andrei Arădoaie, nu va lua startul, fiind considerat prea crud la 19 ani pentru categoria 91 kg.

Fără sprijin financiar din partea MTS, cu conturile blocate, președintele FRB a reușit în ultima clipă să achiziționeze biletele de avion, cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

"Am așteptări mari de la această competiție. Cred că ne putem întoarce acasă cu una-două medalii", a spus Câtea. 

Lotul României pentru Europene

Robert Jitaru (56 kg)
Răzvan Andreiana (60 kg)
Nicușor Ciobanu (64 kg)
Marian Pița (69 kg)
Vitalei Mîrza (75 kg)
Bogdan Juratoni (81 kg)
Cătălin Cristea (91 kg)
Mihai Nistor (91 kg)

255 de sportivi din 39 de țări iau startul la Campionatele Europene de la Harkov (Ucraina)

19 aniau trecut de la ultimul titlu obținut de România la Europene: Dorel Simion (categoria 63,5 kg) la Minsk, în 1998

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează