SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Pus de patru ori la podea » Jo Jo Dan a fost făcut praf în lupta pentru titlul mondial. Înfrîngere şi pentru Ronald Gavril

Kell Brook l-a strivit cu loviturile sale pe Jo Jo Dan // Foto: Guliver/GettyImages
Kell Brook l-a strivit cu loviturile sale pe Jo Jo Dan // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 29 martie 2015 22:59

Antrenorul românului a fost nevoit să abandoneze lupta, după runda a patra, Jo Jo abia mai putînd să se ţină pe picioare după pumnii încasaţi.

12.000 de spectatori au asistat sîmbătă noaptea, în Motorpoint Arena, la un măcel. Campionul mondial IBF la categoria semimijlocie, britanicul Kell Brook, i-a dat cea mai cruntă bătaie din carieră lui Jo Jo Dan, românul care spera că poate să-i ţină piept lui "Special One".

Doar în prima rundă Super K l-a tatonat pe Jo Jo, după care, din runda a doua, a început ploaia de lovituri. Directa de dreapta şi-a atins de fiecare dată ţinta, iar Jo Jo a fost trimis de două ori la podea. A scăpat ca prin minune de knock-out.

Năucit, cu privirea fixă, românul nu a contat în ring nici un moment. După repriza a patra, în care Jo Jo a mai fost trimis de două ori la podea, antrenorul Pierre Bouchard a abandonat lupta, fiind clar că elevul său îşi pune sănătatea în pericol!

Englezul era şi el mirat, la final, cum de românul s-a ridicat de patru ori de la podea după pumnii încasaţi! "Ce inimă a avut! L-am prins cu nişte lovituri dure, curate, şi totuşi a făcut-o!", a spus Kell Brook.

În schimb, Jo Jo nu a mai avut puterea să dea declaraţii. Nu a fost nici măcar la conferinţa de presă, organizatorii aşteptîndu-l mai bine de o oră. A plecat ieri în Canada, acolo unde va încerca să-şi revină fizic şi psihic după cel mai greu episod din cariera sa.

Doroftei îl ia la mişto pe Jo Jo
Preşedintele FR Box, Leonard Dorofeti, fost campion mondial WBA, a fost dezamăgit de nivelul partidei. "Kell Brook s-a mişcat foarte bine. Şi Jo Jo Dan s-a mişcat bine... pînă la ring! Nu a fost însă vina lui, ci a antrenorului. Tactica a fost total greşită. Nu trebuia să stea la schimb de lovituri cu englezul! Pe mine nu m-a impresionat Brook. Să-l vedem în America, acolo vedem cît de mare este! Jo Jo mai poate cîteva meciuri, dacă nu, îl aşteptăm acasă, îi găsim un loc la federaţie", a spus Doroftei la Dolce Sport.

Khan, Marquez, Pacquiao, Mayweather
Kell Brook şi-a făcut cunoscute planurile de viitor. Prin vocea promotorului său, Eddie Hearn, Kell a anunţat că e gata să-l înfrunte pe Amir Khan, fostul campion mondial de la WBA la semimijlocie. "Data de 13 iunie e liberă. Dacă te uiţi, vino şi urcă în ring cu mine!", i- a transmis Kell Brook. "Special One" e gata să răspundă favorabil şi unui meci cu Juan Manuel Marquez, campionul WBO, mexicanul care l-a făcut KO pe Manny Pacquiao. Ţinta lui Kell rămîne însă învingătorul luptei din 2 mai, dintre Pacquiao şi Floyd Mayweather. "Vreau să mă bat cu cel mai bun", a spus britanicul.

Înfrîngere şi pentru Ronald Gavril!
După 11 victorii consecutive la profesionism, 9 dintre ele înainte de limită, Ronald Gavril (28 de ani) a pierdut primul său meci! Pugilistul care se pregăteşte la Academia lui Floyd Mayweather, în Las Vegas, a fost învins la puncte după 8 runde într-o gală care a avut loc sîmbătă la Palmas Casino în Las Vegas. Elvin Ayala, un american de 34 de ani, care în cariera sa a luptat pentru titlul mondial IBF, dar şi WBC, a cîştigat clar, la puncte, toţi cei trei arbitri judecători declarîndu-l învingător.

300.000 de euro a fost bursa lui Jo Jo Dan pentru meciul cu Kell Brook, cea mai mare din cariera sa. Brook a avut o bursă de două milioane de euro

"Am pierdut cum nu mă aşteptam. Kell Brook a fost mai bun ca mine. Mulţumesc tuturor pentru sprijin! Voi continua" (Mesajul postat de Jo Jo Dan pe un site de socializare)

"După incidentul în care am fost înjunghiat în picior, am crezut că nu voi mai face box niciodată. Cînd am intrat în sală însă şi am văzut ce atmosferă e, am ştiut că voi cîştiga. Mi s-a ridicat părul pe spate. Am boxat în Sheffield de la 9 ani şi nimeni nu mă poate învinge la mine acasă" (Kell Brook, campion mondial IBF)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
bdgeorge
bdgeorge  •  30 Martie 2015, 23:10

boxeri facuti la norma...sa fim seriosi daca nu era vb de 300 mii de coco nu intra nici cu pistolul la tampla in ring..ce JoJo nu stia ce il asteapta..are dreptate si doroftei daca "fugea rezista 6 reprize poate dar sa te bagi la lupta cu Brook e sinucidere curata..la fel a facut si Bute si gata cariera sa terminat ..tare mi-e teama ca acelasi lucru il paste si pe Dan

darthplagueisthewise
darthplagueisthewise  •  30 Martie 2015, 22:06

Cine este acest Ho Mo Dan, ca n-am auzit de el?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  30 Martie 2015, 13:43

Nusu_d are un comentariu pertinent ...pe mine m a impresionat Brook spre deosebire de Doroftei ...Jo Jo Dan ...nu a venit din postura de campion ca Bute ...el era doar challenger. Abia astept sa vad ce o sa faca Brook cu alti campioni ai categoriei ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează