SPORTURI  »  BOX  »  VLADIMIR KLICIKO VS. TYSON FURY

Regele greilor a fost detronat! Tyson Fury l-a învins pe Vladimir Kliciko, care pierde toate titlurile mondiale

Articol de - Publicat duminica, 29 noiembrie 2015 01:12

Lovitură de teatru în box! După nouă ani și jumătate în care a dominat categoria grea alături de fratele Vitali, Vladimir Kliciko a fost învins de Tyson Fury.

Britanicul e noul campion The Ring, IBF, WBO, IBO și WBA la categoria grea, după ce a cîștigat prin decizie unanimă partida disputată Dusseldorf. Arbitrii au văzut o victorie clară, scorurile fiind 115-112, 115-112, 116-112, toate în favoarea lui Fury.

Începe era Fury

Britanicul de 27 de ani era neînvins înainte de această partidă, însă puțini îi dădeau șanse să îl învingă pe Kliciko. Mai ales în Germania. Fury a dat însă peste cap toate calculele. Arogant, acesta a încercat pe toată durata partidei să își provoace adversarul. L-a provocat verbal, a ținut mîinile la spate, a folosit toate trucurile murdare. Toate au dat însă roade.

”S-a văzut astăzi de ce m-a evitat în ultimii 5 ani. Oamenii pot să spună ce vor despre mine, dar el abia a rezistat pînă la final. Trebuie să le dau credit arbitrilor. Am crezut că pot cîștiga aici numai prin KO. Vladimir a fost un mare campion, dar tuturor ne vine vremea. În seara asta e începutul unei ere. Voi fi cel mai carismatic campion de la Muhammad Ali!”, a răbufnit Fury la sfîrșitul meciului.

Kliciko prea precaut

Susținut din colț de fratele Vitali, reales primarul Kievului, Vladimir, 39 de ani, nu a părut să fie în largul lui. Obișnuiți cu un adevărat om de oțel, atitudinea lui Kliciko a surprins. Fury își făcea numărul, aparent relaxat, însă ucraineanul părea apăsat. Dădea greu drumul la brațe, în ciuda protestelor venite din colț și intra în circul pregătit de challengerul său.

L-am văzut pe adevăratul ”Dr. Steelhammer” abia în ultimele runde, cînd răul fusese deja făcut. Fury a lovit mai mult și mai puternic. Britanicul a aruncat 202 pumni, față de numai 69 ai ucraineanului. La ”power punches” lucrurile au fost și mai clare: 48-18 pentru Fury.

”I don't wanna miss a thing”

Ambii pugiliști au terminat meciul cu brațele ridicate, însă numai Kliciko le-a plecat după decizie. Pentru prima dată după aproape 12 ani! Fury a avut și un moment special dedicat soției sale. Boxerul de 2,06m a cîntat în ring celebra melodie a trupei Aerosmith, ”I don't wanna miss a thing”.

50.000 de faniau fost prezenți la Esprit Arena din Dusseldorf, majoritatea fani ai lui Kliciko

3 înfrîngerimai suferise de-a lungul carierei Vladimir: Ross Puritty (1998), Corrie Sanders (2003) și Lamon Brewster (2004)

9 ani și 7 luniau trecut de cînd Vladimir a cîștigat centurile IBF și IBO, învingîndu-l pe Chris Byrd prin TKO. Pe parcurs și-a atribuit și titlurile WBA, WBO și The Ring. Singura centură care îi lipsea fiind cea WBC

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (63)
459076650945516
Marius Stamboli  •  30 Noiembrie 2015, 12:55

Sunt multi ani de cand ii urmaresc pe fratii Klitschko boxand si mi-au placut foarte mult.Inca din prima runda am avut un sentiment neplacut,nu as vrea sa-l numesc.In lumea boxului nu este o noutate "facerea" de aranjamente....stiti la ce ma refer....revansa si asa mai departe,totul pe bani,pe foarte multi bani . Vladimir K. are aproape 40 de ani.....si o fi vremea sa plece la "vatra".Nu vreau sa speculez,oricum,cei doi frati merita respectele spectatorilor din lumea boxului.

858551507597115
Viorel Bulza  •  29 Noiembrie 2015, 15:06

Invatati ,romani, cum se fura in occident. Cei ajuns la putere stabilesc dreptatea, fara drept de apel.Daca nu cumva este vorba despre bani, adica de o noua revansa convenita, adica tot despre po hotie,cei furati fiind pentru amatorii de box. Si intr-un caz si in altul, este vorba de un spectacol de circ; in acest caz,intr,adevar, "britanicul" a castigat.(am vazut meciul, ucrainianul a fost umbra, dar englezul a fost ridicol) Meciul a fost dezamagitor...

adriann_
adriann_  •  29 Noiembrie 2015, 13:19
Postat de romelo777 pe 29 Noiembrie 2015, 11:26

asta deja se compara cu ali.ce circ ieftin si balet a fost aseara!parca juca steaua cu viitorul!

Acum 40-50 de ani ar fi intrat publicul peste ei in ring sa-i ia la bataie daca nu dau inapoi anii de bilete...

Vezi toate comentariile (63)
Comentează