SPORTURI  »  BOX  »  GAVRIL VS BENAVIDEZ

Ronald Gavril vs David Benavidez. Aproape de surpriză! Gavril l-a trimis la podea pe american, însă a pierdut prin decizie împărțită meciul pentru titlul mondial WBC

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2017 08:13

Ronald Gavril, 31 de ani, a pierdut confruntarea cu David Benavidez după 12 runde de foc prin decizie împărțită. Un arbitru l-a văzut pe pugilistul român învingător, însă ceilalți doi i-au dat victoria americanului, care e noul campion mondial WBC la categoria supermijlocie.

Norocul l-a adus pe Gavril într-o confruntare pentru titlul mondial mai repede decât se aștepta. Inițial, Anthony Dirrell și Callum Smith ar fi trebuit să se lupte pentru centura la care Badou Jack a renunțat pentru a trece la o categorie superioară. Primul s-a accidentat, în timp ce al doilea merge să se bată cu cei mai tari boxeri ai categoriei la World Boxing Super Series. Astfel, Gavril a primit șansa să lupte cu David Benavidez.

Outsider într-o confruntare cu un puști de 20 de ani, Ronald i-a surprins pe americani. Puțini îi dădeau șanse să reziste 12 runde în fața unui pugilist agresiv cum este Benavidez. Românul a încasat lovituri serioase în primele runde însă nu s-a clătinat. A continuat să trimită pumni în corpul adversarului și să încerce să îl toace mărunt repriză după repriză.

Mayweather a venit să-l susțină

Benavidez a punctat însă la impresia artistică, fiind mult mai ofensiv. Gavril a părut că are o strategie în stilul celei folosite de Floyd Mayweather la confruntarea cu Conor McGregor. Susținut de american din tribune, Gavril a început treptat să preia controlul în partea a doua a meciului. Benavidez a părut tot mai obosit pe măsură ce se apropia finalul meciului, însă și în aceste condiții răspundea agresiv la atacurile românului.

După o serie de runde bune ale lui Gavril, Benavidez a pus toate cuțitele pe masă în penultima repriză. A lovit puternic și în serii prelungite și l-a năucit pe român, care a părut dezorientat după ce a auzit gongul.

L-a trimis la podea!

Benavidez a început ofensiv și ultimele 3 minute, conștient că românul ar fi putut recupera din avansul pe care și-l clădise pe foile arbitrilor în primele runde. Gavril a răspuns însă excelent pe contre și o stângă în bărbie l-a trimis pe Benavidez în fund la podea. Americanul s-a ridicat rapid, însă a fost numărat de arbitru. Ronald a încercat în cele 30 de secunde rămase să încheie lupta printr-un KO, însă Benavidez a rezistat.

Ronald a impresionat prin determinarea și rezistența, însă loviturile sale nu au reușit să îi convingă pe toți cei trei arbitri. Unul singur i-a acordat victoria, 116-111, în timp ce ceilalți doi l-au văzut pe american învingător, 117-111, 116-111. La numai 20 de ani, Benavediz este cel mai tânăr pugilist care ajunge campion mondial la categoria supermijlocie.

18 victoriiși două înfrângeri are Gavril la profesioniști, unde este reprezentat de firma lui Floyd Mayweather, fost campion mondial la cinci categorii diferite, Mayweather Promotions

 

Desfășurarea livetext a partidei

08:05

Benavidez este declarat câștigătorul prin decizie împărțită! Doi dintre arbitri i-au acordat victoria americanului cu 116-111 și 117-111, în timp ce al treilea l-a văzut pe Gavril învingător, 116-111.

RUNDA 12

FABULOS! Benavidez începuse excelent runda, însă a fost trântit la pământ de Gavril. Americanul a fost numărat de arbitru, însă Ronald n-a reușit să-l trimită din nou la podea. S-a încheiat! 

RUNDA 11

Benavidez atacă furtunos după un început bun al românului. Multe lovituri încasate de Gavril, care pare dezorientat după gong. Benavidez a tăiat din elanul lui Ronaald din ultimele runde.

RUNDA 9

Benavidez e îndemnat să lovească la corp în această rundă, însă nu își ascultă antrenorii. Gavril prinde câteva serii de două-trei jaburi în figură. Mult mai agresiv Ronald în această rundă. Încasează câteva lovituri puternice pe final de rundă, însă se ține bine pe picioare.

RUNDA 8

Mayweather s-a ridicat și s-a apropiat de colțul românului pentru a-l încuraja. Românul îl prinde din nou în corzi pe Benavidez și trimite lovituri importante. Benavidez e din ce în ce mai obosit. Pare că echipa lui Gavril a pregătit meciul în același mod în care Mayweather a abordat confruntarea cu McGregor. Gavril e foarte activ în această rundă și cu multă energie. S-ar putea să avem parte de o surpriză în ultimele trei runde.

RUNDA 7

Benavidez continuă să fie cel care lovește mai mult și mai clar, iar acest lucru îl poate costa pe român. Gavril dă drumul mai mult la brațe, însă nu pare suficient pentru a-i impresiona pe arbitri. Îi pune probleme lui Benavidez în continuare. 

RUNDA 6

În final, Gavril iese la atac și îl prinde pe american în corzi. Lovituri bune trimise de român, care începe să trimită mai mulți pumni care își ating ținta. Benavidez îl zguduie cu un upercut puternic în ultimele secunde ale rundei.

RUNDA 5

”E obosit ca naiba, continuă să lovești la corp” sunt încurajările pe care le primește Gavril din colț. O rundă ceva mai slabă cu puține lovituri. Ronald trebuie să lovească mai mult dacă vrea să fie punctat de arbitri.

RUNDA 4

Gavril e îndemnat să continue să lovească la corp și să nu se abată de la această strategie. Românul îl trimite în corzi pe Benavidez și are o serie destul de bună la corp. Americanul rezistă însă la lovituri și răspunde cu două croșee puternice care își ating ținta.

Runda 3

Gavril continuă să lovească la corp atunci când dă drumul la brațe. Americanul se bazează mai mult pe serii de două-trei lovituri. O rundă mai bună pentru Ronald, care a reușit câteva lovituri și eschive. În continuare însă, Benavidez dictează ritmul partidei, iar loviturile sale sunt mult mai vizibile.

Runda 2

Gavril este încurajat de echipa sa după prima rundă. I se spune să lovească mai mult la corp. De partea cealaltă, Benavidez e avertizat să nu intre în ritmul românului. Americanul e foarte agresiv, mai ales pe finalul reprizei, însă majoritatea loviturilor se opresc în blocajul lui Ronald. Românul stă mai mult în apărare în debutul meciului și dă destul de greu drumul la brațe.

RUNDA 1

Gavril începe meciul ceva mai defeensiv. Încearcă să lovească la corp mai mult, în timp ce adversarul său a trecut în centrul ringului și încearcă să controleze ritmul luptei.

07:10

Începe! Cei doi pugiliști sunt gata de luptă. Comentatorii Showtime, televiziunea care transmite în SUA partida pentru titlul mondial WBC se așteaptă la un duel de foc între Benavidez și Gavril, doi boxeri agresivi, și cred că partida se va încheia înainte de limită.

06:55

S-a încheiat și ultimul meci programat înainte de main eventul galei. Gavril și Benavidez vor intra în ring în scurt timp.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
brancusi
brancusi  •  09 Septembrie 2017, 14:33

Benavidez e extrem de talentat,dar prea crud,nu merita mai mult decat un draw,chiar daca e o masina de lovit,nu are deocamdata claritatea marilor campioni.Gavril a fost marea si placuta surpriza,foarte rezistent,tenace,defensiva aproape ermetica,excelent pregatit fizic,daca ar avea si forta in pumn ar fi sigur un campion adevarat!Iar apropos de pregatirea impecabila de care a dat dovada,nu aveam cum sa nu ma gandesc cata diferenta fata de *** alea din stafful cu care s-a complacut o cariera intreaga Bute si cat de mult poate insemna echipa din spatele tau!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alegsandru
alegsandru  •  09 Septembrie 2017, 12:30
Postat de onduku pe 09 Septembrie 2017, 12:22

Corect, pana la urma un campion nu e pus la podea. Badlefthook avea de exemplu 6-4 pentru Gavril in primele 10 runde. Este incredibil! Nu zic ca merita sa castige neaparat, dar trebuie sa avem o revansa. Insa la revansa sper sa faca mai mult.

El a fost luat ca din plop pentru un meci de titlu mondial. Adversarul neinvinsului si killerului caruia nu ii venea sa creada ca a castigat meciul, trebuia sa fie Direll. Revansa o sa aiba loc mai mult ca sigur iar el va fi campion.

onduku
onduku  •  09 Septembrie 2017, 12:22
Postat de alegsandru pe 09 Septembrie 2017, 11:44

Egal era intr-adevar corect iar daca cineva trebuia sa castige era Gavril pentru acel knock down care in orice alt meci, mai putin asta, isi lasa o amprenta serioasa si psihologic asupra arbitrilor si publicului.

Corect, pana la urma un campion nu e pus la podea. Badlefthook avea de exemplu 6-4 pentru Gavril in primele 10 runde. Este incredibil! Nu zic ca merita sa castige neaparat, dar trebuie sa avem o revansa. Insa la revansa sper sa faca mai mult.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează