SPORTURI  »  BOX  »  RONALD GAVRIL

Ronald Gavril vs. David Benavidez. Rocky fără vlagă » Gavril a rezistat incredibil loviturilor teribile ale lui Benavidez, însă a pierdut categoric al doilea meci pentru titlul mondial

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 februarie 2018 07:22

Ronald Gavril, 31 de ani, a ratat și a doua oportunitate de a deveni campion mondial WBC la categoria supermijlocie. Pugilistul român a fost învins din nou de David Benavidez, 21 de ani, după un meci controlat de la un cap la altul de campionul mondial.

Gavril n-a mai reușit să îi pună probleme lui Benavidez, așa cum a făcut-o în prima confruntare din septembrie. A încercat din nou să îl obosească, să îl lase pe el să dicteze ritmul partidei, însă tactica n-a mai funcționat la fel de bine. Rapid și puternic, tânărul campion l-a tocat pe Gavril cu o stângă devastatoare.

Ronald a semănat cu Rocky în bătăliile cu Apollo Creed. Însă doar la rezistență. Gavril a încasat pumn după pumn, lovituri care ar fi trimis la podea luptători mai experimentați. Românul s-a clătinat serios în runda a patra, zdruncinat de un upercupet trimis de Benavidez

”A așteptat prea mult”

S-a ales cu arcada stângă tăiată și cu nasul spart, însă a dus lupta până la sfârșit. N-au mai existat însă emoțiile și frustrările de la finalul primei confruntări. Gavril a pierdut categoric, doi dintre arbitri i-au dat toate rundele lui Benavidez, 120-108, în timp ce al treilea i-a acordat una și românului, 119-109.

”A greșit pentru că a așteptat prea mult. Eu aș fi lovit mai repede. Mie mi-a plăcut mereu să mă bat cu mexicani, pentru că ies la luptă. Sunt luptători și stau la bătaie. Dacă ai inimă mare, îi poți bate. Nu mă înțelegeți greșit, Gavril s-a luptat, dar nu e un stil care să îi placă. Eu l-aș fi pus la podea”
Leonard Doroftei la Antena 3

 

Desfășurarea partidei

Runda 12

Final de meci! N-am mai avut lupta strânsă din primul meci. Benavidez a controlat fără emoții partida. Gavril a rezistat incredibil la loviturile puternice și rapide ale rivalului său, însă degeaba. N-a avut forța necesară să îl doboare pe campionul mondial.

Runda 11

Benavidez s-a relaxat și alege doar să mai răspundă din când în când loviturilor trimise de Gavril. Românul încearcă să ia inițiativa, însă nu reușește să se apropie  de adversar.

Runda 10

Gavril rezistă la ”ciocanele” trimise de american, însă nu reușește să răspundă pe măsură. Românul lovește la corp, însă degeaba. Benavidez nu e afectat deloc de loviturile lui Gavril. Există riscul ca arbitrul să oprească partida din cauza rănilor suferite de român. Medicul își dă însă acordul ca meciul să continue.

RUNDA 9

Șanse mici ca Gavril să mai întoarcă meciul în acest moment. Sângerează abundent după ce Benavidez i-a spart nasul. Doar o lovitură care să-l trimită la podea pe american mai poate întoarce soarta meciului.  Încă un upercut puternic îl izbește în bărbie pe român. Gavril parcă nu are forță în lovituri. Mult sub ce am văzut în confruntarea din septembrie.

RUNDA 8

Românul insistă cu lovituri la corp, însă Benavidez nu e afectat suficient. Americanul prinde din nou o dreaptă care îl surprinde pe Gavril. L-a ținut în corzi pe adversar, dar fără să îi pună probleme serioase. Gavril mai încasează un upercut de stânga în tentativa sa de a echilibra meciul.

RUNDA 7

Schimburi dure între cei doi pugiliști. Benavidez prinde o dreaptă la corp care îl zguduie un pic pe Gavril, însă românul rezistă în continuare. Americanul a încercat să schimbe garda pentru câteva momente, însă a fost taxat imediat de Gavril cu o serie de lovituri puternice.

RUNDA 6

Gavril pare prea lent pentru un duel deschis cu Benavidez. Americanul îl surprinde cu viteza loviturilor, însă românul rezistă în continuare. Benavidez s-a mai relaxat și i-a mai permis lui Gavril să puncteze. Cei doi au trimis deja 800 de lovituri până la jumătatea meciului!

RUNDA 5

Gavril începe mai curajos runda, însă lucrurile revin rapid la normal. Benavidez are o forță ieșită din comun, dar chiar și așa e surprins de un croșeu cu dreapta trimis de român. Mai curajos Gavril, începe să își asume mai multe riscuri. S-a ales însă deja cu o tăietură la arcada dreaptă.

RUNDA 4

Lovituri grele încasate de Gavril! Încearcă să răspundă, însă nu are soluție pentru seriile lui Benavidez. Românul continuă să lovească mai mult la corp. Benavidez trimite un upercut care îl dezechilibrează serios pe Gavril.

RUNDA 3

Greu meci pentru Gavril. Pumnii lui Benavidez încep să își atingă ținta. Încearcă, la fel ca în primul meci, să îl lase pe american să se consume în primele runde.

RUNDA 2

Începe să lovească și Gavril, mai mult la corp. Benavidez caută spații în defensiva românului, însă loviturile sale se opresc în blocaj.

Runda 1

Gavril începe meciul în defensivă. Benavidez are inițiativa, însă nu reușește o lovitură convingătoare.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (18)
utraian
utraian  •  18 Februarie 2018, 12:06
Postat de Daniel Ionut pe 18 Februarie 2018, 12:01

Acest Benavidez v-a deveni o legenda, are toate calitatile, stilul sau de a se bate, faptul ca a devenit cel mai tanar campion mondial din istorie, are toate sansele sa ajunga in Hall of fame-ul boxului mondial. Cand am vazut primele imagini cu el luaptand, am zis "e prea tare omul asta" chiar nu mai vezi la alti boxeri acest stil atat de eficient si spectaculos.

v-a deveni? Ce *** man, am facut antrenamentul impreuna? Eu inteleg ca mai uiti gramatica, daca nu citesti, dar nici chiar asa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1799775963386719
Daniel Ionut  •  18 Februarie 2018, 12:01

Acest Benavidez v-a deveni o legenda, are toate calitatile, stilul sau de a se bate, faptul ca a devenit cel mai tanar campion mondial din istorie, are toate sansele sa ajunga in Hall of fame-ul boxului mondial. Cand am vazut primele imagini cu el luaptand, am zis "e prea tare omul asta" chiar nu mai vezi la alti boxeri acest stil atat de eficient si spectaculos.

utraian
utraian  •  18 Februarie 2018, 10:27

Cica Rocky :)))) . Singurul lucru care-l leaga pe Gavril de Rocky Balboa este carcasa aia de porc cu care se antrena Rocky - parca in Rocky 1. Oricum a primit bani seriosi ca sa-l faca ala carne tocata, nu e de plans in sensul asta. Numai ca la atatea ciocane incasate nu se poate sa nu se defecteze ceva pe termen lung...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează