SPORTURI  »  BOX  »  GALA BUTE

Rudel Obreja a fost arestat definitiv în dosarul "Gala Bute"

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 13 februarie 2015 18:46

Curtea de Apel Bucureşti a decis azi arestarea preventivă a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, în dosarul " Gala Bute", în care este acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu, decizia fiind una definitivă!
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a menţinut, astfel, decizia luată, în 5 februarie de Tribunalul Bucureşti în cazul lui Rudel Obreja. În dosarul "Gala Bute", primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, este şi el arestat. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sînt cercetaşi în arest la domiciliu.

În aceeaşi speţă este implicată şi Elena Udrea, în prezent ea fiind arestată în dosarul "Microsoft". În dosarul "Gala Bute", DNA o acuză pe Udrea de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a luat decizia organizării Galei Bute, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
spartanul
spartanul  •  14 Februarie 2015, 20:20

lupenean fiind nu am stiut ca ca lupascu facea magari de ce nu stiu poate toate ii se trage de pe timpul comuniistiiilor ne trbuie un primar un primar sa nu mai fie cu pata comuniista hu hu

tardelli
tardelli  •  14 Februarie 2015, 00:24
Postat de valyomanyd pe 14 Februarie 2015, 00:06

Cristi, cum vine asta, arestat DEFINITIV ? S-a introdus pedeapsa cu inchisoare pe viata si noi nu stim ? :)))))

E f.r.aier ala ce a redactat stirea.Obreja primise 30 zile de arest preventiv.Avocatii au facut recurs iar azi Curtea de Apel a pastrat decizia de 30 zile de arest.Decizia e una definitiva.Nu se mai poate face alt recurs etc la o alta instanta.

samertx
samertx  •  14 Februarie 2015, 00:06
Postat de unico_biancorossi pe 13 Februarie 2015, 23:19

aha. felicitari, sau condoleante, dupa caz. si ? GSP mai este Gazeta Sporturilor sau a devenit Gazeta Puscariei Jilava ?

Ei triază, aparțin de cercetări penale, doar arest ptr 24 de ore, distribuirea în penitenciare aparține de menestrelii justiției, cred. acolo se arestează definitiv.:))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează