SPORTURI  »  BOX  »  

Rudel Obreja: "Fănel Trandafir nu avea dreptul să convoace o şedinţă a Biroului Federal"

Rudel Obreja
Rudel Obreja

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2011 16:24

Preşedintele FR de Box, Rudel Obreja, susţine, într-un comunicat, că vicepreşedintele Fănel Trandafir, care a convocat o întîlnire a Biroului Federal pentru data de 9 septembrie, în urma căreia s-a decis organizarea unei Adunări Generale Extraordinare la 24 septembrie, nu avea acest drept.

"Dorim să aducem la cunoştinţa tuturor structurilor afiliate la FRB, că în data de 9 septembrie, cinci membri ai Biroului Federal au avut o întîlnire la sediul ANST, care în mod neregulamentar şi nestatutar au numit-o Şedinţă de Birou Federal. În conformitate cu prevederile Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Biroului Federal, singura persoană care are dreptul să convoace Biroul federal este preşedintele FR Box, iar acest lucru nu s-a întîmplat. Preşedintele FR Box nu l-a împuternicit pe vicepreşedintele Fănel Trandafir să convoace şi să conducă o astfel de şedinţă", se arată în comunicatul semnat de Rudel Obreja.

Obreja a menţionat că întîlnirea din data de 9 septembrie nu a avut caracterul unei şedinţe de Birou Federal, iar deciziile luate sunt nule. "Singura Adunare Generală Extraordinară convocată în mod statutar va fi în data de 28 octombrie 2011, ora 10:00, şi se va desfăşura în Bucureşti la sediul ANST în Sala Nadia Comăneci şi care a fost hotărîtă în Biroul Federal din data 25.08.2011. Orice convocare pentru altă Adunare Generală Extraordinară nu este Statutară şi Regulamentară", a concluzionat Obreja.

Mai mulţi membri ai Biroului Federal al FRB au decis, vineri, convocarea unei Adunări Generale Extraordinare, în data de 24 septembrie, la ora 10:00, pentru a-l revoca din funcţie pe preşedintele forului, Rudel Obreja.

Conform comunicatului semnat de vicepreşedintele FR Box, Fănel Trandafir, hotărârea de convocare a Adunării Generale Extraordinare a fost luată ca urmare a situaţiei create odată cu decizia AIBA de a dezafilia forul de la Bucureşti. Trandafir a menţionat că intenţia sa şi a structurilor sportive afiliate la FR Box este de a salva boxul românesc.
Şedinţa Biroului Federal a avut loc la sediul ANST şi a fost supervizată de reprezentanţii ANST şi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Adunarea Generală Extraordinară va avea loc tot la sediul ANST.

Rudel Obreja, a declarat, la 9 septembrie, că şedinţa Biroului Federal a avut loc într-un cadru nelegal, astfel că decizia este nulă. "Nişte ameţiţi din Biroul Federal au decis să convoace o Adunare Generală Extraordinară pentru data de 24 septembrie. Ei s-au întîlnit într-un cadru nelegal, pentru că doar preşedintele Federaţiei poate cere o şedinţă a Biroului Federal, astfel că decizia lor se loveşte de nulitate. Adunarea Generală convocată legal este cea din 28 octombrie. Eu nici dacă îmi dădeam demisia de şapte ori nu se putea face o adunare generală mai devreme de 45 de zile, pentru că aşa spune regulamentul", a explicat Obreja.

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa pînă la 31 august şi a pus în aplicare excluderea forului român în data de 6 septembrie.

Biroul Federal al FR Box, întrunit la 25 august, hotărâse ca alegerile pentru preşedinţia FRB să aibă loc la 28 octombrie, iar Obreja decisese să rămînă în funcţie pînă atunci, delegînd toate prerogativele în ceea ce priveşte boxul amator către secretarul general Nicolae Constantinescu.

În urma excluderii FR Box, pugiliştii români nu vor mai avea dreptul de a evolua la competiţii şi astfel nu vor putea obţine calificarea la JO de la Londra.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
bdgeorge
bdgeorge  •  14 Septembrie 2011, 17:10

FRB nu este stat in stat tine de un minister ceva??? de ce oare nu se implica ??? ma tot gandesc sa aiba si Nuti un cuvant de spus in afacerea asta?? eu zic ca da...nuti il tine in brate pe Rudel(auzi tu nume de presedinte de federatie)

mvradulescu
mvradulescu  •  14 Septembrie 2011, 16:41

Nu marsez pe ideia ca dl. Obreja este in mod obligatoriu vinovat de acuzele care i se aduc de forurile internationale si in consecinta ii doresc sa-si demonstreze fara nici un dubiu nevinovatia, insa nimic din lumea asta nu-i da dreptul ca din incapatanare, sa anuleze sansa boxerilor nostri de a participa la Olimpiada! In locul dumneavoastra, macar pentru a nu iesi chiar mai sifonat, as fi declarat sus si tare ca vicepresedintele a procedat la convocarea Biroului Federal la propria sugestie , pentru a nu aduce prejudicii sportivilor! Va doresc succes !!!

alextitel
alextitel  •  14 Septembrie 2011, 16:39

Jucati cel mai mare joc online creat de romani, avand in prezent peste 250.000 de jucatori activi din intreaga lume. erepublik.com/en/referrer/alextitel eRomania este in dificultate acum, fiind in razboi cu eUngaria si eSerbia.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează