SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE - JEAN-PAUL MENDY

Un medic şi un fost campion de box au analizat KO-ul lui Bute: "I-a luat echilibrul"

Medicul Andrei Georgescu a explicat cum l-a afectat lovitura lui Bute pe Mendy
Medicul Andrei Georgescu a explicat cum l-a afectat lovitura lui Bute pe Mendy

Articol de GSP - Publicat luni, 11 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 10 iulie 2011 22:42

Zona în care a ţintit Bute este "un pachet de ramificaţii nervoase ce sînt responsabile de echilibru", explică medicul. "Este, alături de ficat, cea mai devastatoare lovitură, mai tare ca aia din bărbie", adaugă fostul campion de box.


Poate că toată lumea aştepta un upercut în bărbia lui Mendy, dar a venit croşeul în obraz, undeva aproape de ureche. De aici mirarea că francezul a căzut ca secerat. Gazeta a cerut părerea unui medic, dar şi a unui fost campion.

"Cazi şi îţi revii greu"
Din punctul de vedere al doctorului, deznodămîntul e explicabil: "Zona aceea e un pachet vasculo-nervos. Mai pe româneşte, multe ramificaţii nervoase care răspund de echilibru. La o asemenea lovitură cazi ca secerat şi îţi revii greu, chiar dacă dai senzaţia că eşti conştient", a explicat Andrei Georgescu, coordonator al Secţiei de Urgenţe a Spitalului Universitar Bucureşti.

Cea mai grea lovitură
Un fost campion naţional de box din anii 1967-1969 a detaliat pentru Gazetă că lovitura încasată de Mendy e una dintre primele două devastatoare: "Este mai rea decît cea din bărbie. Pumnul în obraz, lîngă ureche, şi cel primit în ficat te distrug. Îţi rup creierul! După cum am văzut, e posibil ca Mendy să aibă chiar fractură de maxilar, chiar dacă pe moment nu şi-a dat seama", a explicat fostul pugilist dinamovist Ion Marin.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
celestyni
celestyni  •  11 Iulie 2011, 15:38

Nu va mai luati de Doroftei, are dreptate. Cand o sa vad si eu un meci intre Lucian si Abraham sau Froch o sa zic ca e boxeur de top. Meciuri d-astea cu neica nimeni nu ne pot convinge. Bute e intr-o categorie grea, cu mari campioni. Daca vrea sa demonstreze ca are si el loc intre ei, trebuie sa o dovedeasca macar cu unu' din cei sase din 'supersix'. Pana atunci, Doroftei are tot dreptul sa-si spuna parerea ca un fost campion care a acceptat confruntari grele.

totdd
totdd  •  11 Iulie 2011, 10:58

cred ca vorba unui user mai sus, mendy a plecat decapitat din stanga lui bute.hai domne nu mai vorbiti aiurea.cum sa ai maxilarul rupt si sa mai vorbesti inca.vrajeli.s-a vazut ca lumea s-a prins de blat si cauta sa convinga.degeaba.mendy in ziua meciului a jucat carti si a fost la shopping.asa se face?asa a facut klichko si haye?hai domne ca nu suntem prosti.are 38 ani,29 de victorii din 29 la profesionisti si vine si isi ia knok-out de la bute in runda 4-a.respect bute, este un boxer bun care nu are nevoie de blaturi ca sa castige.mosu' a luat tot ce era mai bun pe vremea lui la rand,asta ii cere si lui bute.nu no-name-uri.si nu blaturi.pacat,bute chiar e un mare boxer.respect lucian

ovidiu717
ovidiu717  •  11 Iulie 2011, 09:40

Ceea ce nu a spus doctorul este ca la nivelul tamplei se afla lobul temporal encefalic acolo unde este chiar centrul echilibrului(stiu pentru ca sunt student la medicina)...deci mendy ar fi picat la pamant si daca-i dadea nevastasa o tigaie la ureche....Despre comentariile pline de invidie si rautate ale lui Doroftei nu vreau sa discut si nici nu vreau sa-l acuz pentru ca Doroftei dupa ce s-a lasat de box a devenit ospatar si nu cred ca ar avea el vreo cunostiinta de anatomie,cel mi probabil stie unde e splina si unde e ficat dar si pe alea e posibil sa le confunde una cu cealalalta.RESPECT BUTE!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează